back to top
19.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

19.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας άνδρας ως υπεύθυνος για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Βραυρώνας στο Μαρκόπουλο Αττικής. Ο άνδρας έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών παρά τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή. Του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€ και εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ανοίγοντας τον δρόμο της αλήθειας σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση, ανοίγω και το κουτί της Πανδώρας για τον κ. Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση της ΝΔ, που είναι βαθιά εμπλεκόμενη σε μια ιστορία που έχει πλήξει τους θεσμούς και τη Δημοκρατία, επεσήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη συνάντηση του με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο από τον οποίο ζήτησε να επιταχύνει τις διαδικασίες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε επιπλέον οτι το σκάνδαλο αυτό δεν είναι μόνο ένα πολιτικό αλλά και οικονομικό γιατί -όπως ανέφερε -κάποιοι έβγαλαν εκατομμύρια εμπορευόμενοι ένα παράνομο λογισμικό, το οποίο στις εξαγωγές είχε τη σφραγίδα του σημερινού διευθυντή της ΝΔ.

“Ελπίζω η κυβέρνηση να μην υπονοεί οτιδήποτε με τις αναφορές ότι χρειάζεται απόφαση της ολομέλειας της ΑΔΑΕ για να τηρηθεί η απόφαση του ΣτΕ και να ενημερωθεί για τους λόγους της παρακολούθησης του ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Αθήνα 9.84.

Τη δημιουργία σημείων safe house που θα γνωρίζει μόνο η αστυνομία, για να οδηγούνται γυναίκες – θύματα ενδοοικογενειακής βίας ξεκινούν να διαμορφώνονται μέσα στην εβδομάδα σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Παραδέχθηκε πάντως ότι η αστυνομία δεν μπορεί να τρέξει όσο τρέχουν οι εξελίξεις.

Όταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει πως το πρόβλημα είναι ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να τρέξει όσο τρέχουν οι εξελίξεις τότε αυτό συνιστά ωμή παραδοχή της διάλυσης της ΕΛΑΣ και της ανεπάρκειας του ίδιου σχολιάζει η Eκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά.

Καραμπόλα 9 οχημάτων σημειώθηκε νωρίτερα στην άνοδο της βουλιαγμένης στο ύψος της λεωφόρου Αλίμου. Από τη σύγκρουση υπάρχουν τρεις ελαφρά τραυματίες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το οχήματα ανέμεναν στο φανάρι όταν διερχόμενος οδηγός έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε παρασύροντας και τα υπόλοιπα.

Ελεύθεροι αφέθηκαν προσωρινά οι τρεις 15χρονοι που συνελήφθησαν μετά από καταγγελία πατέρα συμμαθητή τους ότι κακοποίησαν σεξουαλικά το γιό του κατά τη διάρκεια εκδρομής στο Πήλιο. Η εισαγγελέας ανηλίκων άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμός πλημμελήματος σε βάρος ενός εξ’ αυτών για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ στους άλλους δύο για συνέργεια. Οι τρεις ανήλικοι παραπέμφθηκαν σε τακτική δίκη στις 21 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ νέο περιστατικό μαθητικής βίας απασχολεί τις αρχές του Βόλου. Μαθητής ΓΕΛ φέρεται το πρωί να πήδηξε από τα κάγκελα ΕΠΑΛ, εισβάλοντας στο σχολείο και στη συνέχεια έδειρε μαθητή με ειδικές ανάγκες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τον μαθητή του ΓΕΛ έπιασαν οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί, όμως, αυτός ξέφυγε και εξαφανίστηκε. Η διευθύντρια του σχολείου κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Την εμμονή της Ρούλας Πισπιρίγκου στο πρόσωπό του βλέπει ο πρώην σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης ως το κίνητρο των σοβαρών αξιοποίνων πράξεων που οδήγησαν τη μητέρα των παιδιών τους Μαλένας και Ίριδας στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Απαντώντας σε ερωτήσεις ο πατέρας των παιδιών δήλωσε πεπεισμένος πως οι θάνατοι τους οφείλονται σε εγκληματικές ενέργειες της κατηγορουμένης.

Έφτασε νωρίτερα στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και αναχώρησε για το νησί της Τήλου για ολιγόωρη επίσκεψη. Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει στη Ρόδο, όπου στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε Τουριστικό Φόρουμ.

Ολοκληρώνεται σήμερα η περιοδεία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στην Κρήτη.

Τον Καναδά και τις ΗΠΑ από τις 21 ως τις 27 Απριλίου θα επισκεφτεί, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ολοκληρώνεται σήμερα η ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ για 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Τουλάχιστον 33.207 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 75.933 έχουν τραυματιστεί κατά τη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του θύλακα που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς.

Στο μεταξύ τον τερματισμό της βίας μεταξύ του Ισραήλ και του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος, Χεζμπολάχ, ζήτησε ο ΟΗΕ, η οποία έχει κλιμακωθεί τους τελευταίους έξι μήνες μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Με δύο αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η δράση στο μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει τον Κολοσσό. Περισσότερα θα μας πει ο Ανδρέας Χανιάς…

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 21ένας βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα