back to top
25.8 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

25.8 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

ΕΥ ΖΗΝ 08-04-2024

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 2-7-2024

ΕΥ ΖΗΝ 01-07 -2024

ΕΥ ΖΗΝ 28.06.2024

ΕΥ ΖΗΝ 27.06.2024

ΕΥ ΖΗΝ 26-06-2024

ΕΥ ΖΗΝ 25-06-2024

Τα συμπληρώματα διατροφής γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να στρέφονται σε αυτά για να υποστηρίξουν την υγεία και την ευεξία τους. Έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να λείπουν από τη διατροφή ενός ατόμου ή για να ενισχύσουν τα επίπεδα ορισμένων συστατικών που επιφέρουν οφέλη για την υγεία.

Εάν έχετε μια καλά ισορροπημένη διατροφή και μπορείτε να τρώτε θρεπτικά τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά, δεν χρειάζεστε πολυβιταμίνες ή κάποιο συμπλήρωμα διατροφής” αναφέρει η αμερικανική ένωση Παθολόγων.

Αντιθέτως συμπληρώματα διατροφής, χρειάζονται οι:

Έγκυες χρειάζονται φυλλικό οξύ για την πρόληψη γενετικών ανωμαλιών.

Ηλικιωμένοι με οστεοπόρωση μπορούν να επωφεληθούν από τα συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης D.

Vegans ή άτομα με κοιλιοκάκη χρειάζονται μια πολυβιταμίνη για να συμπληρώσουν τα θρεπτικά συστατικά που δεν απορροφούν από τη διατροφή τους.

Επαγγελματίες αθλητές που συμμετέχουν τακτικά σε προπονήσεις υψηλής έντασης

«Η κατανάλωση βιταμινών και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερες δόσεις από αυτές που έχουν καθοριστεί ως «συνιστώμενη ημερήσια δόση» όχι μόνο δεν έχει νόημα, αλλά είναι και επιβλαβής» σημειώνουν οι ειδικοί.

Κάθε συμπλήρωμα κρύβει κινδύνους γι’ αυτό και πρέπει να συμβουλευόμαστε τους ειδικούς πριν αποφασίσουμε να λάβουμε συμπλήρωμα διατροφής, ώστε να δούμε αν πραγματικά έχουμε ανάγκη αυτό το σκεύασμα. Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων με φάρμακα θα μπορούσε να είναι κάθε άλλο παρά θετικός. Μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα