back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του Π. Τερεζάκη

Διαβάστε επίσης

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η παραδοχή του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη ότι οι διάλογοι που δημοσιοποιήθηκαν από τη μοιραία νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών είναι παραποιημένοι. Τα κόμματα μιλούν για «μονταζιέρα» και συγκάλυψη και καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει εάν και από ποιον παραποιήθηκαν οι συνομιλίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή τονίζει ότι «η επίσημη παραδοχή της μονταζιέρας των Τεμπών επαναφέρει με τον πιο εμφατικό τρόπο τα ερωτήματα που από την πρώτη στιγμή έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη που “ειδικεύεται” στο μπάζωμα και τη συγκάλυψη» και προσθέτει: «Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ επιβεβαιώνει και ο ίδιος ότι “ο διάλογος αυτός είναι υπαρκτός, έχει γίνει, μπορεί να μην έχει δοθεί ολόκληρος, να έχουν κοπεί κομμάτια και να έχουν μπει”. Άρα, οφείλονται απαντήσεις για το πώς διέρρευσαν και σε ποιους τα ηχητικά ντοκουμέντα, καθώς και ποιοι και γιατί τα παραποίησαν και τα έδωσαν στη δημοσιότητα για να εξυπηρετήσουν το κυβερνητικό αφήγημα περί “ανθρώπινου λάθους” και μόνο αυτού. Οφείλονται δε απαντήσεις για το ποιοι έδωσαν την εντολή για να ξεκινήσει η προσπάθεια συγκάλυψης λίγες ώρες μετά την τραγωδία».

«Ο κύριος Μητσοτάκης που είχε αξιοποιήσει τον αλλοιωμένο διάλογο, μήπως νιώθει την ανάγκη να ζητήσει έστω μια συγγνώμη;» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει ότι «το σίγουρο είναι ότι η προσπάθεια συγκάλυψης, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης από το τζάκι Μητσοτάκη προς το τζάκι Καραμανλή, δεν θα σταματήσει. Αλλά οι πολίτες το ξέρουν, και σύντομα θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους και στην κάλπη».

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του υπενθυμίζει ότι «πριν από μια εβδομάδα ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε αναφορά ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τους αλλοιωμένους διαλόγους της βραδιάς της τραγωδίας των Τεμπών» και προσθέτει ότι «η παραδοχή του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, ότι οι διάλογοι που δημοσιοποιήθηκαν σε φιλικό μέσο ενημέρωσης ήταν προϊόν μοντάζ καθώς και η επιβεβαίωση εκ μέρους του του ρεπορτάζ της Καθημερινής ότι οι συνομιλίες είχαν φτάσει σε email υψηλόβαθμων στελεχών του ΟΣΕ, χρήζουν άμεσης διερεύνησης και απαντήσεων».

«Το νοσηρό χέρι που χειραγώγησε την κοινή γνώμη, θα αποκαλυφθεί και θα μπει τέλος στην ατιμωρησία και τη συγκάλυψη», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Φίλιππος Σαχινίδης οικονομολόγος, πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Οικονομικών κι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν ήταν συμπωματική η πρωτοβουλία του κ. Ανδρουλάκη να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να διερευνηθεί το θέμα, να μάθουμε ποιος πήρε το ηχητικό, έκανε το μοντάζ και το διοχέτευσε στα ΜΜΕ. Όλα αυτά είναι αναπόσπαστο μέρος της κριτικής μας προς τη ΝΔ γιατί δεν έχει επιδιώξει να αναζητηθούν τα αίτια που οδηγήσαν στο τραγικό δυστύχημα, αλλά και ποιοι έχουν την ευθύνη γι’ αυτό.

Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος αναφερόμενος  στην συνέντευξη του διευθύνοντα σύμβουλου του ΟΣΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει σε σειρά ζητημάτων από τη μονταζιέρα, τα μπαζώματα και τα εύφλεκτα υλικά της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Η Νέα Αριστερά υπογραμμίζει ότι «ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης διαβεβαίωσε ότι το παραποιημένο υλικό δεν διέρρευσε από στελέχη της διοίκησης ή από το εσωτερικό του ΟΣΕ. Μάλιστα κάλεσε τις ανακριτικές αρχές και τη δικαιοσύνη να εξετάσουν τα email των στελεχών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και τι είδους υλικό διέρρευσε». «Ο κύριος Τερεζάκης έδειξε προς το μέσο ενημέρωσης το οποίο δημοσίευσε πρώτο τους σχετικούς διαλόγους που εκ των υστέρων αποδείχθηκαν παραποιημένοι. Κάλεσε μάλιστα τους δημοσιογράφους να απαντήσουν», συμπλήρωσε η Νέα Αριστερά.

Ο κ. Τερεζάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «κάποιο κομμάτι της συνομιλίας κόπηκε από το σύνολο των συνομιλιών που έχουν γραφτεί», προσέθεσε ότι ο ΟΣΕ δεν θα είχε κανένα συμφέρον να προβεί σε κάτι τέτοιο, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος αυτός είναι υπαρκτός και κάλεσε το Μέσο, το οποίο πρώτο τον έφερε στο φως της δημοσιότητας να δώσει εξηγήσεις όχι μόνο για την πηγή, αλλά και για ενδεχόμενη αλλοίωση του υλικού.

Αναφορικά με τα στελέχη που είχαν ενημέρωση για τα ηχητικά από τις συνομιλίες της μοιραίας νύχτας, ο κ. Τερεζάκης τόνισε πως «έχουν ζητηθεί τα emails από τα στελέχη της διοίκησης. Να ανοιχτούν και να εξεταστούν τα στοιχεία επικοινωνίας που είναι όλα στη διάθεση των αρχών, για να φανεί αν, τι και προς τα πού μπορεί να έφυγε υλικό, για να λήξει αυτή η παρερμηνεία».

Επανέλαβε επίσης ότι το υλικό που έχουν οι ανακριτικές αρχές είναι το πλήρες υλικό υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ανέλαβε τα ηνία του ΟΣΕ αρκετές ημέρες μετά το δυστύχημα και συγκεκριμένα στις 17 Μαρτίου 2023.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα