back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Βασ. Σταμογιάννης: Η οργάνωση ΓΗ στο πλευρό του Δήμου Αθηναίων για να πρασινίσει η πόλη

Διαβάστε επίσης

Με σύνθημα «Πρασινίζουμε το γκρίζο», ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους δημότες να εμπλακούν ενεργά στην προσπάθεια να αυξηθεί το πράσινο στην πόλη.

Σε συνεργασία με το This is Athens και την Οργάνωση ΓΗ, ο Δήμος αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δηλώνει «παρών» σε δράσεις που θα προωθήσουν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Με το βλέμμα σε αυτό το στόχο, προτείνει στους κατοίκους της πρωτεύουσας να πάρουν μέρος σε έναν διαγωνισμό που φιλοδοξεί να φωτίσει το γνώριμο, γκρίζο χρώμα της Αθήνας.

Ο Βασίλης Σταμογιάννης, μέλος της ομάδας της ΓΗΣ αναφέρθηκε  μέσα από τη συχνότητα του Αθήνα 984, στη σύμπραξη με τον Δήμο Αθηναίων και εξήγησε στον Γιώργο Αποστολίδη πως θα έρθει η φύση σε σπίτια και γειτονιές, μετατρέποντας σε φωλιές πρασίνου μπαλκόνια, ταράτσες κι αυλές.

«Η Αθήνα είναι από τις τελευταίες πόλεις στη ΕΕ σε σχέση με την αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο. Η οργάνωση ΓΗ δραστηριοποιείται τα τελευταία 14 χρόνια στην προώθηση της βιωσιμότητας μέσα από την επανασύνδεση του ανθρώπου με το περιβάλλον και τη φύση, προτάσσοντας την κοινωνική συμπερίληψη. Η σύμπραξη με τον Δήμο Αθηναίων αποσκοπεί στην κινητοποίηση των κατοίκων της πρωτεύουσας, ώστε να ομορφήνουν οι ιδιωτικοί χώροι και κατ επέκταση η πόλη, με την αύξηση του πρασίνου».

Η ιδέα του διαγωνισμού είναι, να φωτογραφίσουν οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες την “πράσινη γωνιά” τους και να την …ανεβάσουν έως 10 Μαΐου στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://www.organizationearth.org/prasinizoume-to-grizo. Έτσι, μπορούν να κερδίσουν δώρα, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στη δημιουργία μιας πιο όμορφης πόλης.

Οι καλύτερες συμμετοχές θα επιλεγούν με διαδικτυακή ψηφοφορία από την 1η έως τις 25 Μαΐου.

Η βράβευση των νικητών θα γίνει την ημέρα του Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής. Οι νικητές θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις και δώρα από τον Δήμαρχο Αθηναίων και τους χορηγούς της δράσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα