back to top
26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

«Το Ισραήλ θα επιτύχει τη νίκη αφού απέκρουσε μια ομοβροντία ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων”, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ με περισσότερα από 300 drones και πυραύλους, ως απάντηση στον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό της Συρίας. «Αναχαιτίσαμε, αποκρούσαμε, μαζί θα νικήσουμε», έγραψε ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στο X.

Για ενέργεια που εντάσσεται στο δικαίωμα της νόμιμης άμυνας για τον βομβαρδισμό στο προξενείο Δαμασκού κάνει λόγο στην επίσημη δήλωσή της η μόνιμη αντιπροσωπεία του Ιράν στον ΟΗΕ, τονίζοντας ότι η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί. Έκτακτη συνεδρίαση εντός της ημέρας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν συνομίλησε τη νύχτα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης της κυβέρνησης πολέμου του Ισραήλ. Όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν συμβολή στην κατάρριψη «σχεδόν όλων» των drones και των πυραύλων που εξαπολύθηκαν, προσθέτοντας πως επαναβεβαίωσε την «ακλόνητη» υποστήριξη των ΗΠΑ στον ισραηλινό πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης. Πρόσθεσε πως θα συγκαλέσει σήμερα σύνοδο των ηγετών της G7, προκειμένου να υπάρξει «ενιαία διπλωματική αντίδραση» στην επίθεση του Ιράν.

Τη στρατιωτική συμμετοχή εξάλλου και του Ηνωμένου Βασιλείου στην ενίσχυση της άμυνας του Ισραήλ, επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Βρετανικού υπουργείου Άμυνας. Από την πρώτη στιγμή της επίθεσης μαχητικά αεροσκάφη της RAF απογειώθηκαν από την βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου καθώς και από αεροπλανοφόρα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, για να ενισχύσουν την άμυνα του Ισραήλ.

«Η ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή», τονίζεται σε ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. «Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια. Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επιστρέφει στην Ελλάδα και δεν θα παραστεί στην παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821 που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη. Αναμένεται έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Η Ιαπωνία καταδικάζει με έντονο τρόπο την επίθεση αντιποίνων του Ιράν κατά του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας την ως μία κλιμάκωση των γεγονότων και αναφέροντας ότι ανησυχεί σοβαρά για την κατάσταση.

Σοβαρά προβληματισμένο από τις εξελίξεις και το Πεκίνο. “Η Κίνα καλεί τις εμπλεκόμενες πλευρές να παραμείνουν ήρεμες και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων”.

Η Χαμάς απέρριψε τις τελευταίες προτάσεις για μια συμφωνία για την επιστροφή των ισραηλινών ομήρων και το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιδιώκει τους στόχους του στη Γάζα «με πλήρη ισχύ», αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Στη δήλωση αναφέρεται πως η απόρριψη των προτάσεων δείχνει ότι ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, δεν θέλει μια συμφωνία και προσπαθεί να εκμεταλλευθεί εντάσεις με το Ιράν και να προκαλέσει περιφερειακή κλιμάκωση.

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της χθεσινής επίθεσης με μαχαίρι, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων δώδεκα, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος, σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ. Σύμφωνα με την αυστραλιανή αστυνομία, πρόκειται για έναν 40χρονο που έπασχε από ψυχική νόσο και τίποτα δεν δείχνει πως υπήρχε ενδεχομένως τρομοκρατικό κίνητρο.

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε δύο λεπτά μετά τις 5 το πρωί με επίκεντρο τρία χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τα Βασιλικά Ιστιαίας. Χθες το πρωί καταγράφηκε σεισμός 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Προκριματικές εκλογές σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει ως τις 8 το βράδυ. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη, καθώς και οι φίλοι/ες του κόμματος, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα. Οι εκλογείς ψηφίζουν είτε με φυσική παρουσία στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα, είτε διαδικτυακά.

Τα Μέγαρα επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στις 11 και μισή το πρωί η παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του Κομμουνιστικού Κόμματος σε εκδήλωση που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στο κέντρο της Αθήνας λόγω της διεξαγωγής του 7ου Αγώνα με την επωνυμία Πεδίου Άρεως «Στις γειτονιές της Αθήνας». Δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει και σήμερα ο σταθμός Κορυδαλλός του Μετρό λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ παίζουν: στις 5 Παναθηναϊκός-Λαμία και στις 8 και μισή ΑΕΚ-Άρης.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα