back to top
28.9 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

28.9 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς επίσημες – μέχρι στιγμής – ανακοινώσεις ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ στο οποίο τέθηκε επί τάπητος η απάντηση του Τελ Αβίβ στην επίθεση που δέχθηκε από το Ιράν με δεκάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, επίθεση που αναχαιτίστηκε από τον ισραηλινό «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας.

Πριν από λίγο, ωστόσο ο Βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας μετέφερε στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την ανησυχία του ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση εκ μέρους του Ισραήλ θα σημάνει γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή, και ξεκαθάρισε ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί η χώρα του σε πεδίο μάχης.

‘’Δεν επιδιώκουμε να βλάψουμε τον αμερικανικό λαό, αλλά το Ιράν μπορεί να στοχεύσει τις αμερικανικές στρατιωτικές θέσεις αν εμπλακούν στην άμυνα ή την υποστήριξή του Ισραήλ’’ ανέφερε ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν υποστηρίζοντας ότι η Τεχεράνη είχε ειδοποιήσει για την επίθεση 72 ώρες πριν την πραγματοποίησή της.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν επαφή με το Ιράν μέσω της ελβετικής διπλωματικής οδού.. ωστόσο «δεν λάβαμε ειδοποίηση. Ξεκάθαρη πρόθεσή τους ήταν να καταστρέψουν και να προκαλέσουν θύματα» σχολίασε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης

Την ώρα που τα περισσότερα μέλη του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ φαίνεται να τάσσονται υπέρ των αντιποίνων, ο Ισραηλινός Υπουργός Πολέμου Μπένι Γκαντζ ξεκαθάρισε ότι το Τελ Αβίβ θα απαντήσει στην Τεχεράνη όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή ενώ με ανακοίνωσή του επανέλαβε την πρόθεση του Ισραήλ να σχηματίσει μία στρατηγική συμμαχία κατά του του Ιράν που απειλεί να οπλίσει με πυρηνικά εκρηκτικά τους πυραύλους του’’

Την επίθεση του Ιράν καταδίκασε ομόφωνα η G7, επαναλαμβάνοντας την πλήρη υποστήριξή στο Τελ Αβίβ και ταυτόχρονα την ανάγκη τόσο της αποφυγής περαιτέρω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, όσο και του τερματισμού της κρίσης στη Γάζα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα συμπεράσματα της Αθήνας, μετά και την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν ότι ανοιχτός παραμένει ο δίαυλος επικοινωνίας Αθήνας – Τελ Αβίβ.

Στις έντεκα και μισή το βράδυ -ώρα Ελλάδας- αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με τις δυτικές χώρες με ανακοινώσεις τους να έχουν ταχθεί στο πλευρό του Ισραήλ, ενώ Ρωσία κ Κίνα υπογράμμισαν το δικαίωμα του Ιράν στην αυτοάμυνα.

Με ζητούμενο την αποκλιμάκωση στην περιοχή συνεδριάζει εκτάκτως την Τρίτη του Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ενώ η κατάσταση στη Μέση Ανατολή συμπεριλαμβανόμενου του Λιβάνου θα συζητηθεί ΚΑΙ στη Σύνοδο Κορυφής αυτήν την εβδομάδα.. Ζοζέ Μπορέλ, Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν με αναρτήσεις τους τόνισαν την ανάγκη για αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση, ενώ παράλληλα υπογράμμισαν την ανάγκη μιας άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε σήμερα ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης. Άναμετρήθηκε με επιτυχία με τα μεγαλύτερα έργα του κλασικού και του σύγχρονου ρεπερτορίου, αλλά και του αρχαίου δράματος, χαρίζοντας μας μοναδικές ερμηνείες που θα εξακολουθούν να μνημονεύονται, στην ιστορία του θεάτρου, ως υποδειγματικές’’ έγραψε μεταξύ άλλων στο συλλυπητήριο μήνυμά της η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αποχαιρετά με απέραντη θλίψη τον Γιάννη Φέρτη τονίζοντας ότι «Οι ερμηνείες του θα μείνουν αξέχαστες στο κοινό, ενώ στους συναδέλφους του θα μείνουν αξέχαστα το ήθος, η αξιοπρέπεια και το χιούμορ του».

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και σεβασμό τον κορυφαίο πρωταγωνιστή.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αποχαιρετά έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, έναν ηθοποιό με ισχυρή παρουσία στο θέατρο, που με το πηγαίο ταλέντο του άφησε το αποτύπωμά του και στον ελληνικό κινηματογράφο.

Ο Γιάννης Φέρτης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1959 στο έργο Η ηλικία της νύχτας του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Από το 1967 και για μια δεκαετία, ως θιασάρχης μαζί με την Ξένια Καλογεροπούλου ανέβασε σημαντικά θεατρικά έργα. Στον κινηματογράφο, πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 30 ταινίες. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1961 στην ταινία ”Ποια είναι η Μαργαρίτα” με την Τζένη Καρέζη.

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη 35 υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η λίστα των 42, θα ολοκληρωθεί με τους δύο νυν ευρωβουλευτές: Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά, ενώ 5 υποψήφιους θα προτείνει ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Εκτός λειτουργίας και σήμερα ο σταθμός Κορυδαλλός του Μετρό λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Τον 11ο τίτλο της καριέρας του, κατέκτησε στο Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, εξασφαλίζοντας παράλληλα πολύτιμους βαθμούς που θα τον επαναφέρουν στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης που θα ανακοινωθεί αύριο.

Στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ

Παναθηναϊκός-Λαμία: 3 – 1..

ΑΕΚ-Άρης: 2 – 0 στο 37ο λεπτό.

Ο καιρός Γενικά αίθριος, αύριο στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 24,4 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα