back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς σαφείς αποφάσεις για το έαν το πότε και το πως θα πραγματοποιηθεί η Ισραηλινή αντεπίθεση στο Ιράν ολοκληρώθηκε το Πολεμικό Συμβούλιο της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν οι Times of Israel και το Channel 12 News, προσθέτοντας ότι αναμένεται νέα συνεδρίαση χωρίς να προσδιοριστεί ο χρόνος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κατά της άμεσης αντεπίθεσης τάχθηκαν τόσο ο Υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, όσο και ο αρχηγός των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων. Καμία ωστόσο πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Η ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ με μπαράζ πυραύλων και drones αναχαιτίστηκε με τη ενεργό εμπλοκή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών με τη συνδρομή της αεράμυνας της Ιορδανίας. Αμέσως μετά ξεκίνησε διεθνής διπλωματικός μαραθώνιος, προκειμένου να αποφευχθεί μια γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή, με τη Δύση: ΗΠΑ, G7, EE να στέκονται ξεκάθαρα στο πλευρό του Ισραήλ αναγνωρίζοντας το δικαίωμά του στην Αυτοάμυνα να ζητά ωστόσο αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση.

«Η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.

Με ζητούμενο την αποκλιμάκωση στην περιοχή συνεδριάζει εκτάκτως την Τρίτη του Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ενώ η κατάσταση στη Μέση Ανατολή συμπεριλαμβανόμενου του Λιβάνου θα συζητηθεί ΚΑΙ στη Σύνοδο Κορυφής αυτήν την εβδομάδα.. Ζοζέ Μπορέλ, Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν με αναρτήσεις τους τόνισαν την ανάγκη για αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση, ενώ παράλληλα υπογράμμισαν την ανάγκη μιας άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Με πλήθος συλλυπητήρια μηνύματα ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον Γιάννη Φέρτη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, στα 86 του χρόνια, μετά από 60 χρόνια στα θεατρικά δρώμενα της χώρας. Άναμετρήθηκε με επιτυχία με τα μεγαλύτερα έργα του κλασικού και του σύγχρονου ρεπερτορίου, αλλά και του αρχαίου δράματος, χαρίζοντας μας μοναδικές ερμηνείες που θα εξακολουθούν να μνημονεύονται, στην ιστορία του θεάτρου, ως υποδειγματικές’’ έγραψε μεταξύ άλλων στο συλλυπητήριο μήνυμά της η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Η κηδεία του σπουδαίου μας ηθοποιού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι από το Πρώτο Νεκροταφείο.

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις έξι και μισή αύριο το απόγευμα στο Ωδείο Αθηνών.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αναδείχθηκαν στη σημερινή εσωκομματική εκλογική διαδικασία. Η λίστα των 42, θα ολοκληρωθεί με τους δύο νυν ευρωβουλευτές: Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά, ενώ 5 υποψήφιους θα προτείνει ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Εκτός λειτουργίας και σήμερα ο σταθμός Κορυδαλλός του Μετρό λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Τον 11ο τίτλο της καριέρας του, κατέκτησε στο Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, εξασφαλίζοντας παράλληλα πολύτιμους βαθμούς που θα τον επαναφέρουν στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης που θα ανακοινωθεί αύριο.

Στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ

Παναθηναϊκός-Λαμία: 3 – 1

ΑΕΚ-Άρης: 2 – 0 στο 79 ο λεπτό.

Ο καιρός γενικά αίθριος, αύριο στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 23,6 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα