back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ τάχθηκε υπέρ των αντιποίνων κατά του Ιράν για τη μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους, ωστόσο οριστικές αποφάσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα και την κλίμακα μιας τέτοιας απάντησης θα ληφθούν σε νέο πολεμικό συμβούλιο, δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

«Τα επιχειρησιακά σχέδια για επιθετική και αμυντική δράση έχουν εγκριθεί. Χαμάς και το Ιράν θέλουν να πυροδοτήσουν την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή οι ισραηλινές επιθετικές δυνάμεις παραμένουν σε υψηλή επιφυλακή.. δήλωσε μεταξύ άλλων ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι και συμπλήρωσε ότι το κράτος του Ισραήλ μαζί με τους εταίρους μας θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε ένα πιο ασφαλές και σταθερό μέλλον για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή».

Η Ουκρανία έχει ανάγκη βοήθειας από τους συμμάχους της για να αντιμετωπίσει τις αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας, δήλωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι υπενθυμίζοντας ότι για την αναχαίτιση των ιρανικών πυραύλων και drones ενεπλάκησαν αμερικανικά, βρετανικά και γαλλικά μαχητικά με τη συνδρομή και της ιορδανικής αεράμυνας.

«Η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.

Με ζητούμενο την αποκλιμάκωση στην περιοχή συνεδριάζει εκτάκτως την Τρίτη το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ενώ η κατάσταση στη Μέση Ανατολή συμπεριλαμβανόμενου του Λιβάνου θα συζητηθεί ΚΑΙ στη Σύνοδο Κορυφής αυτήν την εβδομάδα. Ζοζέ Μπορέλ, Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν με αναρτήσεις τους τόνισαν την ανάγκη για αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση, ενώ παράλληλα υπογράμμισαν την ανάγκη μιας άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι από το πρώτο νεκροταφείο θα τελεστεί η κηδεία του Γιάννη Φέρτη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Με πλήθος συλλυπητήρια μηνύματα ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρέτησε τον δημοφιλή ηθοποιό, εξαίροντας το ταλέντο, το ήθος και τη δημιουργικότητα του, στα 60 και πλέον χρόνια που υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια το ελληνικό θέατρο.

«Άναμετρήθηκε με επιτυχία με τα μεγαλύτερα έργα του κλασικού και του σύγχρονου ρεπερτορίου, αλλά και του αρχαίου δράματος, χαρίζοντας μας μοναδικές ερμηνείες που θα εξακολουθούν να μνημονεύονται, στην ιστορία του θεάτρου, ως υποδειγματικές», έγραψε μεταξύ άλλων στο συλλυπητήριο μήνυμά της η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις έξι και μισή αύριο το απόγευμα στο Ωδείο Αθηνών.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αναδείχθηκαν στη σημερινή εσωκομματική εκλογική διαδικασία, στην οποία – σύμφωνα με την Κουμουνδούρου – μετείχαν 60.000 μέλη και φίλοι του κόμματος. Η λίστα των 42, θα ολοκληρωθεί με τους δύο νυν ευρωβουλευτές: Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά, ενώ 5 υποψήφιους θα προτείνει ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Εκτός λειτουργίας και σήμερα ο σταθμός Κορυδαλλός του Μετρό λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Τον 11ο τίτλο της καριέρας του, κατέκτησε στο Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, εξασφαλίζοντας παράλληλα πολύτιμους βαθμούς που θα τον επαναφέρουν στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης που θα ανακοινωθεί αύριο.

Στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ

Παναθηναϊκός-Λαμία: 3 – 1

ΑΕΚ-Άρης: 2 – 0

Ο καιρός γενικά αίθριος, αύριο στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 22,5 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα