back to top
29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Γ. Aλτανόπουλος: Πλούσιο και πολυσυλλεκτικό το φετινό πρόγραμμα του «Athens Science Festival» στην Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό θέμα «Tales of Change» («Ιστορίες Αλλαγής»), το μεγάλο Φεστιβάλ Επιστημών «Athens Science Festival» έρχεται για 10η χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων , από 16-21 Απριλίου και θέτει στο επίκεντρο τις πλέον κρίσιμες προκλήσεις της εποχής μας, όπως είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, όπου οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, υπόσχεται στους επισκέπτες του ότι θα τους μυήσει στον συναρπαστικό κόσμο των επιστημών μέσα από τα νέα συναρπαστικά αφηγήματα της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

«Το Athens Science Festival» απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, σε οικογένειες, σε φοιτητές και επαγγελματίες. Μέσα από τις «Ιστορίες Αλλαγής» που έχει συλλέξει, ιστορίες που συνδέουν και εμπνέουν, το φετινό Φεστιβάλ θέτει στο επίκεντρο τις πλέον κρίσιμες προκλήσεις της εποχής μας. Πρόκειται για μια γιορτή της επιστήμης και το γεγονός ότι φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για να γίνει περισσότερο αισθητή η γιορτή, μέσω των δράσεων που θα περιλαμβάνει», ανέφερε στον Αθήνα 9.84 και στην Νάνσυ Αγγελοπούλου ο Eκτελεστικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Γιάννης Aλτανόπουλος.

Όπως εξήγησε, όσοι βρεθούν τις επόμενες ημέρες στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, θα απολαύσουν περισσότερα από 250 events, διαδραστικά εκθέματα, εντυπωσιακά πειράματα, workshops για ενήλικες, διαλέξεις, παραστάσεις, βιωματικές δράσεις ενώ θα υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για παιδιά ηλικίας 3-18 ετών που περιλαμβάνει ρομποτική, εργαστήρια για την ανακύκλωση και το περιβάλλον, καθώς και εντυπωσιακά shows χημείας και bubble shows.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε στον σταθμό της πόλης, την Παρασκευή 19 Απριλίου, ο Καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών στο ΜΙΤ, Kωνσταντίνος Δασκαλάκης, σε ομιλία του στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», θα μοιραστεί με το κοινό τις γνώσεις τους για την τεχνολογία και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Μεταξύ των κορυφαίων κεντρικών ομιλητών του Athens Science Festival 2024 θα είναι επίσης η Dr Jill Tiefenthaler, CEO της National Geographic Society και Επικεφαλής μίας παγκόσμιας κοινότητας εξερευνητών και επιστημόνων από διάφορα πεδία, οι οποίοι προσπαθούν να «φωτίσουν» το μυστηριώδες αφήγημα του πλανήτη μας.

«Η μεγάλη εξαήμερη γιορτή του ”Athens Science Festival”, θα δώσει το δικό της στίγμα για τις εξελίξεις που βιώνει ο κόσμος μας γύρω από την τεχνολογία, μέσα από ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Φέτος, προσπαθούμε να αγγίξουμε όλες τις επιστήμες όπως τη χημεία, τη γεωλογία, τις βιοεπιστήμες. τη μηχανική και την πληροφορική. Θα μάθουμε πώς συνδέεται η επιστήμη με την καθημερινότητά μας, πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αλλά και αν υπάρχει όριο στην αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος της ανθρωπότητας. Ακόμα και η Τέχνη θα συναντήσει την Επιστήμη στο φετινό Αthens Science Festival», πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα