back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεις στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τα σενάρια περαιτέρω ανάφλεξης ή μη στη Μέση Ανατολή καθώς θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις από το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ που συνεδριάζει σε μία ώρα. Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα μηνύματα της Δύσης προς αποκλιμάκωση και αποφυγή μιας νέας εστίας πολέμου, δηλώνοντας ταυτόχρονα της στήριξή της στο Ισραήλ μετά την επίθεση που δέχθηκε από το Ιράν.

Προστατεύουμε την Ευρώπη από την ιρανική αυτοκρατορία του κακού, δήλωσε το πρωί ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτσογκ, εν αναμονή της αντίδρασης της χώρας του, που διαμηνύει πως θα απαντήσει στην επίθεση.

«Οποιαδήποτε επερχόμενη ισραηλινή ενέργεια θα αντιμετωπιστεί με δεκαπλάσια σοβαρότητα», προειδοποιεί από την πλευρά του το Ιράν.

Στις τοποθετήσεις των ηγετών της Δύσης,

«Ακλόνητη» υποστήριξη προς το Ισραήλ, αλλά αποφυγή πάση θυσία ενός πολέμου με το Ιράν, η δήλωση του Τζο Μπάιντεν.

Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού τόνισε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ, ζητώντας αποκλιμάκωση. Αυτοσυγκράτηση από το Ιράν και το Ισραήλ ζήτησε και η Μόσχα.

“Όλοι ανησυχούμε για μια πιθανή κλιμάκωση”, δήλωσε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν. Η Γαλλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο τόνισε.

Η “αμυντική νίκη” απέναντι στο Ιράν πρέπει να διασφαλιστεί με διπλωματικά μέσα δήλωσε και η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε αντίποινα εις βάρος της Τεχεράνης.

Συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα στο Ισραήλ, αλλά την ίδια στιγμή προτρέπουμε όλες τις πλευρές να δείξουν την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση, ώστε να αποφύγουμε μια ενδεχομένως πολύ επικίνδυνη περαιτέρω κλιμάκωση”, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βέρα Γιούροβα.

Όλοι καταδικάζουμε την επίθεση στο Ισραήλ, είπε στον Αθήνα 9.84 ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, υπογραμμίζοντας την αυξημένη αξία που έχει ο ρόλος που διαδραματίζει η χώρα μας καθώς -όπως είπε- αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. “Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες οι συνέπειες και να μην ξεφύγει η κατάσταση” τόνισε.

“Είναι καταδικαστέες οι επιθέσεις του Ισραήλ, αλλά κι οι επιθέσεις στο Ισραήλ. Θα πιέσουμε να ξεκινήσουν συνομιλίες και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες” είπε στον σταθμό μας ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, με την απροκάλυπτη ευθυγράμμιση μαζί της του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, εμπλέκουν τη χώρα μας ακόμη πιο βαθιά σε δύο ταυτόχρονους πολέμους, με απρόβλεπτες συνέπειες σημειώνει ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Φόβοι για εκτίναξη της διεθνούς τιμής του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι. Δύο οι κρίσιμοι παράγοντες: τυχόν κλιμάκωση της έντασης και το ενδεχόμενο να κλείσει το Ιράν τα θαλάσσια στενά του Ορμούζ από τα οποία περνά το 20%-25% των παγκόσμιων ποσοτήτων πετρελαίου.

Στη χώρα μας, παράγοντες της αγοράς βλέπουν νέα αύξηση του κόστους στα καύσιμα. Ήδη η τιμή της βενζίνης ξεπέρασε τα 2 ευρώ ανά λίτρο σε περιοχές της Αθήνας και σε 12 νομούς.

Στα 2,95 δισ ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού Προυπολογισμού για το α τρίμηνο του έτους ,σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, με τα καθαρά έσοδα να αποτιμώνται στα 16,79 δισ. ευρώ, ενώ μειωμένες ήταν οι δαπάνες.

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση στις 6.30 το απόγευμα στο Ωδείο Αθηνών.

Σήμερα ανακοινώνονται οι 35 υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες. Τα αποτελέσματα θα τα έχουμε μέχρι το βράδυ. Το ενδιαφέρον στην ανάδειξη του προέδρου ήταν μεγαλύτερο, αλλά 63.000 και πλέον προσήλθαν για να εκφράσουν με κυρίαρχο τρόπο την άποψή τους τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο Φώτης Κουβέλης, πρώην υπουργός και πρόεδρος κεντρικής εφορευτικής επιτροπής για τις προκριματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτίμησε ότι πρέπει να υπάρξει σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων.

Με κυρίαρχα αιτήματα την ουσιαστική αύξηση μισθών, την λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την αποκατάσταση του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων, ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ προχωρούν μεθαύριο Τετάρτη σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία. Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Κωστάκος…

Και ο καιρός: Ηλιοφάνεια και ζέστη στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα