back to top
18.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

18.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Άγρια κόντρα Μενδώνη – Ακρίτα στη Βουλή

Διαβάστε επίσης

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ  Έλενας Ακρίτα, ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο… κοινοβουλευτικός υδράργυρος, ανέβηκε όταν η κ. Ακρίτα, μίλησε «για κακιασμένα  ψέματα της κ. Μενδώνη σε βάρος των αρχαιολόγων», λέγοντας ότι «δεν δικαιούται μια δημόσια λειτουργός να ανοίγει βεντέτα με τους αρχαιολόγους». Εξαπολύοντας δριμύ «κατηγορώ» στην υπουργό, είπε ότι «είναι αποκομμένη από τους ανθρώπους της Τέχνης και ότι δεν την αγαπούν οι καλλιτέχνες, όπως δεν τους αγαπάει κι αυτή». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έκλεισε την ομιλία της λέγοντας ότι «στην Ελλάδα που γεννήθηκε ο Πολιτισμός, δεν θα επιτρέψουμε να πεθάνει στα χέρια της κ. Μενδώνη».

Άμεση ήταν η αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού, η οποία αν και είπε ότι δεν αξίζει να απαντά κανείς στην κ. Ακρίτα, άφησε ανοιχτό  το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όσα ελέχθησαν «οδηγούν σε άλλου είδους ακροατήρια».

Η κ. Μενδώνη, απέδωσε  την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπό της, στο ό,τι  -όπως είπε – «την τελευταία πενταετία συντελέστηκε  το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στον τομέα των υποδομών, των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων».

Απευθυνόμενη δε, σε προσωπικούς τόνους στην κ. Ακρίτα, είπε: «Μιλάτε για μένος και συμπλέγματα εσείς; Το ποιος έχει συμπλέγματα είναι φανερό από τις πράξεις και τη δημόσια τοποθέτησή σας. Η ιστορία είναι αυτή που θα κρίνει και θα ξεχωρίσει τους αγαθούς από τους φαύλους».

Δημήτρης Ράντος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα