back to top
32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Έκλεισε πριν από λίγο η είσοδος προς το κέντρο της Αθήνας από την Λεωφ Συγγρού και την λεωφόρο Βουλιαγμένης, λόγω των κινητοποιησεων που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 24ψρης απεργίας τους με κύρια αιτήματα αυξήσεις στους μισθούς και την λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας. Ήδη ξεκίνησε η προ συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Σε περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η τροχαία στο κέντρο της πόλης.

Στις 5 το απόγευμα, στο Πεδίον του Άρεως, πραγματοποιούν συγκέντρωση και ακολούθως μοτοπορεία και οι διανομείς στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα συνταξιούχοι έξω από το ΣτΕ, στην οδό Πανεπιστημίου όπου το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο θα κρίνει οριστικά τη συνταγματικότητα ή μη των περικοπών της 13ης και 14ης σύνταξης του ιδιωτικού τομέα.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ η Αθήνα. Λεωφορεία και τρόλεϊ κυκλοφορούν κανονικά ως τις 9 το βράδυ κυκλοφορούν .

Δεν κινούνται και τα ταξί στην πρωτεύουσα ως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία της χώρας.

Συνεδριάζει ξανά μέσα στην ημέρα το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ, προκειμένου να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις. Σύμφωνα με την ισραηλινή ραδιοτηλεοπτική αρχή που επικαλέστηκε μια πηγή , οι υπουργοί ζήτησαν από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να καθυστερήσει την απάντηση στο Ιράν, έως ότου σχηματιστεί συμμαχία στην περιοχή εναντίον του.

Το Jerusalem Post μετέδωσε πως οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποφασίσει με ποιον τρόπο θα απαντήσουν στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν, αλλά ακόμη δεν έχουν λάβει απόφαση για τον χρόνο της επίθεσης. Το CNN ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν ότι η ισραηλινή απάντηση θα είναι περιορισμένου εύρους.

Εν τω μεταξύ επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, ο οποίος θα συναντηθεί στη Ντόχα με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της χώρας σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θανί. Όπως διαρρέουν τουρκικές διπλωματικές πηγές, ο Χακάν Φιντάν θα συναντηθεί στη Ντόχα και με την ηγεσία της Χαμάς.

Τη δημιουργία αντιαεροπορικού αντι-drone θόλου -όπως έχει κάνει και το Ισραήλ- δρομολογεί η Ελλάδα προανήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στον τρόπο που το Ισραήλ αναχαίτισε τους Ιρανικούς πυραύλους ο κ. Δένδιας είπε ότι μέσα στον σχεδιασμό της χώρας μας υπάρχει και η δημιουργία ενός αντιαεροπορικού συστήματος αναχαίτισης. Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μεση Ανατολή ο υπουργός είπε ότι η πάγια θέση όλων των χωρών που διάκεινται φιλικά απέναντι στο Ισραήλ και καταδίκασαν την επίθεση του Ιράν, δεν επιθυμούν τη διάχυση αυτού του πολέμου και εξέφρασε την ευχή να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, στη σκιά των δραματικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει την απερίφραστη καταδίκη από την χώρα μας των επιθέσεων του Ιράν εναντίον του Ισραήλ και να τονίσει ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση αυτή τη στιγμή θα ήταν απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προετοιμαστεί να επεκτείνει τις κυρώσεις στο Ιράν ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης στο Ισραήλ, δήλωσε χθες ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών.

Επικαλέστηκε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δηλώνοντας ότι η Μέση Ανατολή βρίσκεται «στο χείλος της αβύσσου».

Την δημιουργία νέου ταμείου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για απανθρακοποίηση των νησιών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην 9η Διάσκεψη για τους Ωκεανούς.

Οι πόροι, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, θα προέλθουν από τα δικαιώματα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Εμπορίας Εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Παράταση της υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του taxisnet που προσδιορίζεται από την ΑΑΔΕ για την προσεχή εβδομάδα.

Στη διάθεση των ιδιοκτητών ακινήτων η πλατφόρμα για διορθώσεις λαθών στο Ε9.

Μια δεύτερη ευκαιρία έχουν 232.000 οφειλέτες της εφορίας , με την ενεργοποίηση από χθες της ειδικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, για την αναβίωση παλαιών ρυθμίσεων οφειλών στις οποίες είχαν υπαχθεί , αλλά απώλεσαν, στο παρελθόν. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει ωστόσο να πληρώσουν μέσα σε λίγες μέρες το σύνολο από τις απλήρωτες έως τώρα δόσεις. Επίσης διευκρινίζεται ότι η ευνοϊκή διάταξη δεν αφορά ρυθμίσεις που έχουν απολεσθεί με πράξη του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ του οφειλέτη. Περισσότερα στο athina984.gr

Εννέα άτομα, ανάμεσά τους ο εργολάβος, συνελήφθησαν για τη χθεσινή τραγωδία στον Πειραιά, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε διώροφη κατοικία επί της οδού Νεωρίων, στην ακτή Μουτσοπούλου, κατέρρευσε μέρος του κτιρίου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ειδικός φρουρός 31 ετών εκτός υπηρεσίας ο οποίος συμμετείχε στις οικοδομικές εργασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες από τον δήμο Πειραιά. Οι τρεις από τους συλληφθέντες νοσηλεύονται με τραύματα.

Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους του Πειραιά από τις 7 το απόγευμα ως τις 9.30 το βράδυ, λόγω των εκδηλώσεων για την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας .

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών σήμερα στην Αττική, από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα