back to top
19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους με κύρια αιτήματα αυξήσεις στους μισθούς και την λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας. Στο συλλαλητήριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών στην πλατεία Κλαυθμώνος βρίσκεται ο Δημήτρης Κωστάκος.

Με τους απεργούς διαδηλωτές ενώθηκαν και συνταξιούχοι, οι οποίοι το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από το ΣτΕ, στην οδό Πανεπιστημίου όπου κρίνεται οριστικά από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο η συνταγματικότητα ή μη των περικοπών της 13ης και 14ης σύνταξης του ιδιωτικού τομέα.

Στις 5 το απόγευμα, στο Πεδίον του Άρεως, συγκέντρωση και των διανομέων. Θα ακολουθήσει μοτοπορεία.

Στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας,

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ η Αθήνα. Στην πόλη δεν κινούνται και τα ταξί ως τις 3. Λεωφορεία και τρόλεϊ κυκλοφορούν κανονικά ως τις 9 το βράδυ .

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία της χώρας.

«Παλεύουμε και διεκδικούμε μαζί με όλο τον εργαζόμενο λαό μέτρα αντιμετώπισης του τεράστιου κόστους ζωής” δήλωσε από το Σύνταγμα ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συνεδριάζει ξανά μέσα στην ημέρα το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ, προκειμένου να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις, μετά την επίθεση του Ιράν. Σύμφωνα με την ισραηλινή ραδιοτηλεοπτική αρχή, οι υπουργοί ζήτησαν από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να καθυστερήσει την απάντηση στο Ιράν, έως ότου σχηματιστεί συμμαχία στην περιοχή εναντίον του.

Τη δημιουργία αντιαεροπορικού αντι-drone θόλου -όπως έχει κάνει και το Ισραήλ- δρομολογεί η Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις στον ΣΚΑΙ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

Έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, στη σκιά των δραματικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει την απερίφραστη καταδίκη από την χώρα μας των επιθέσεων του Ιράν εναντίον του Ισραήλ και να τονίσει ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση αυτή τη στιγμή θα ήταν απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προετοιμαστεί να επεκτείνει τις κυρώσεις στο Ιράν ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης στο Ισραήλ, δήλωσε χθες ο

Ζοζέπ Μπορέλ, μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών.

Την δημιουργία νέου ταμείου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για απανθρακοποίηση των νησιών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην 9η Διάσκεψη για τους Ωκεανούς. Οι πόροι, όπως ανέφερε, θα προέλθουν από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Επιδιώκουμε να κρατήσουμε την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην κορυφή της παγκόσμιας πολιτικής ατζέντας, είπε από το ίδιο βήμα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, παρουσιάζοντας τις 21 δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Ελλάδα γι αυτό τον σκοπό.

Την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου εισηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής η Επιτροπή Δεοντολογίας. Τον είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση ο Ευστάθιος Φλώρος, πρώην στέλεχος της Ελληνικής Λύσης και πατέρας του ανεξάρτητου, προερχόμενου από τους Σπαρτιάτες, βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, κατηγορώντας τον ότι κρύβεται πίσω από εικονικό λογαριασμό στο twitter.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, μέσω του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Κωσταντίου Χήτα, ζήτησε να αρθεί η ασυλία του, αν και υποστήριξε πως η υπόθεση δεν ευσταθεί. Υπέρ της άρσης τάχθηκαν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών».

Τον τελικό λόγο θα έχει η Ολομέλεια της Βουλής τις επόμενες ημέρες.

Η ΕΕ πνέει τα λοίσθια. Είναι η ασθενής ήπειρος, που έμεινε πίσω από τις πολιτικές Σόιμπλε, Μέρκελ και Ολάντ, και όσους υπέγραφαν πολιτικές λιτότητας. Δεν είχαν πλάνο, δήλωσε πριν από λίγο στον Αθήνα 9,84 ο γραμματέας του Μερα25, Γιάνης Βαρουφάκης. Πάντοτε, πρόσθεσε, αντιμετώπιζα τον Σόιμπλε με σεβασμό τον θεωρώ όμως υπεύθυνο για ότι τώρα η Ευρώπη παραπαίει.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την αναβίωση παλαιών ρυθμίσεων οφειλών στην εφορία. Αφορά 232.000 φορολογούμενους, οι οποίοι πάντως θα πρέπει να πληρώσουν μέσα σε λίγες μέρες το σύνολο από τις απλήρωτες έως τώρα δόσεις. Λεπτομέρειες στο athina984.gr.

Σε εορταστικό ωράριο από τις 25 Απριλίου τα εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα, ενόψει του Πάσχα. Θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή 28 Απριλίου.

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε τριπλό ρωσικό χτύπημα το πρωί, στο Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Ο δράστης της επίθεσης σε εκκλησία στο Σίδνεϊ δεν είχε δείξει σημάδια ριζοσπαστικοποίησης, σύμφωνα με τον πατέρα του.

Τρομοκρατικό χαρακτηρίζει το περιστατικό η αστυνομία, με κίνητρο τον θρησκευτικό εξτρεμισμό.

Και ο καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών σήμερα στην Αττική, από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 25 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα