back to top
14.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

14.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου η νέα κρίση στη Μέση Ανατολή να εκτονωθεί, να μην επεκταθεί και να μη λάβει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Συνοδο Κορυφής που διεξάγεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες. Πρόσθεσε ότι λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή που εμπλέκει και τον Λίβανο ενδεχομένως να υπάρξουν μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο.

Οι «27» ηγέτες αναμένεται να καλέσουν το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις, ενώ προτρέπουν όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη «μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση».
Η παραμικρή επιθετικότητα από το Ισραήλ στο έδαφος του Ιράν, θα προκαλέσει ένα «ισχυρό και σφοδρό πλήγμα» δηλώνει από την πλευρά του ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι.

Το Ισραήλ θα πάρει τις δικές του αποφάσεις για το πώς θα αμυνθεί, δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος συναντήθηκε με τους υπουργούς εξωτερικών Γερμανίας και Βρετανίας.

«Τις προσεχείς ημέρες, ΗΠΑ ΕΕ και g7 θα προχωρήσουν στην επιβολή νέων κυρώσεων με στόχο το Ιράν. Στον αντίποδα των Δυτικών, που καταδίκασαν την ιρανική επίθεση του σαββατοκύριακου, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον Νετανιάχου πως είναι ο «βασικός υπεύθυνος».

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχθηκε για τις αναφορές του σε ζητήματα θρησκευτικής πίστης έδωσε με βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας πως η καπηλεία του πατριωτισμού και της πίστης από τη Δεξιά τελειώνει εδώ. Για μια ακόμη φορά η υποκρισία περισσεύει, το σχόλιο του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός.

Μέχρι τις 29 Απριλίου θα μπορούν οι πολίτες να τακτοποιήσουν τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε οτι τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις θα επιβληθούν κανονικά και όπως ορίζει ο νόμος. Σημείωσε πάντως οτι το myData αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία, με τεράστια συμμετοχή.

Ακινητοποιημένα μεχρι τα μεσάνυχτα όλα τα μεσα μαζικής μεταφοράς, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ, με κύρια αιτήματα αυξήσεις στους μισθούς και λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας. Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια.

Στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η επίσημη έναρξη για το Athens science festival που θα διαρκέσει εως τις 21 Απριλίου, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, και του προέδρου της Τεχνόπολης, Κωστή Παπαϊωάννου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, τόνισε ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο για το μέλλον της γης και υπογράμμισε ότι πρέπει να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες ακόμη και τις αποφάσεις των κυβερνήσεων.
Η δημοτική αρχή της Αθήνας, τόνισε, θα παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις ιστορίες αλλαγής προσδοκώντας να εμπνευστούμε από αυτές.

Διπλωματική σύγκρουση μεταξύ της ιταλικής και της ισπανικής κυβέρνησης με αντικείμενο τη νομοθεσία για το δικαίωμα στην άμβλωση.
“Το να επιτρέπονται οργανωμένες πιέσεις κατά των γυναικών που θέλουν να διακόψουν την κύηση, σημαίνει ότι αμφισβητείται ένα δικαίωμα το οποίο είναι κατοχυρωμένο από τον νόμο, τόνισε η Ισπανίδα υπουργός Ισότητας Άνα Ρεντόντο με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι να απαντά “Αρκετές φορές άκουσα ξένους υπουργούς να μιλούν για εσωτερικά θέματα της Ιταλίας χωρίς να τα γνωρίζουν.

ΚΑΙΡΟΣ

Aίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Σαρωνικό και τα νότια παραθαλάσσια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα