back to top
32.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

32.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Κ. Τσιάρας: Το ποσοστό της ΝΔ στις ευρωεκλογές θα επιβεβαιώνει την κυριαρχία της

Διαβάστε επίσης

«Η πραγματικότητα είναι γνωστή και έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι ‘Έλληνες πολίτες απολαμβάνουν μια πολύ καλύτερη προσωπική οικονομική πραγματικότητα σε σχέση με το 2019. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν προβλήματα, όπως αυτά της ακρίβειας, ωστόσο είναι ζητήματα που αντιμετωπίζει όλη η Ευρώπη» δήλωσε σχολιάζοντας τις σημερινές κινητοποιήσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας.

Μιλώντας στο Αθήνα 9.84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη πρόσθεσε: «Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η Ελλάδα έχει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών και αυτό είναι ένα δείγμα μιας οικονομικής πολιτικής που έχει στόχους και σε έναν βαθμό τους πετυχαίνει».

Για τις ευρωεκλογές

«Είναι γεγονός ότι κάθε εκλογικό αποτέλεσμα προφανώς στέλνει κάποια μηνύματα και κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Είναι σημαντικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι στο δρόμο της σταθερότητας, είναι στον Ευρωπαϊκό δρόμο και το ζητούμενο είναι σε αυτή την πρόκληση- είτε με χαλαρή ψήφο είτε με αδιαφορία- να μη σταλεί ένα μήνυμα που δεν είναι πραγματικό. Επειδή ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι ανοιχτός πρέπει να στείλουν μήνυμα σταθερότητας οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους. Δεν πιστεύει κανείς ότι το ποσοστό των εθνικών εκλογών θα είναι το ίδιο με των ευρωεκλογών, αυτό δεν έχει γίνει ποτέ ιστορικά. Ένα ποσοστό όμως που θα επιβεβαιώνει την κυριαρχία της ΝΔ πρέπει να το έχουμε».

Για την υποψηφιότητα Μπελέρη

«Είναι μήνυμα προς κάθε κατεύθυνσή η υποψηφιότητα Φρέντι Μπελέρη. Δε διακυβεύονται οι ελληνοαλβανικές σχέσεις με την υποψηφιότητά του, η αλβανική πλευρά πρέπει να σκεφτεί ότι δεν αντιμετωπίζει το θέμα όπως έπρεπε. Είναι απλά, λυμένα αυτά και είναι ένα εθνικό θέμα που θα έπρεπε να προστρέξουμε με διαφορετική οπτική.

Για την απόφαση του ΣτΕ για τις παρακολουθήσεις

«Όσοι θυμούνται ιστορικά τι συνέβη το 2021, θα θυμούνται ότι σχετικά πρόσφατα υπήρξαν περιστατικά που αναστάτωσαν την ΕΥΠ, αλλά και την άμυνά μας, στη Ρόδο και στον Έβρο. Εκεί υπήρξε η ανάγκη σε ένα αρρύθμιστο τοπίο να νομοθετηθεί μια πρόνοια απέναντι σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας…αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία αντικαταστάθηκε με ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο το 2022 σε σχέση με το ρόλο που μπορεί να έχει το εισαγγελικό πρόσωπο ή η ενημέρωση του ανθρώπου που παρακολουθείται για κάποιο λόγο. Δεν υπήρχε όμως το φίλτρο για τα πολιτικά πρόσωπα… Στην πραγματικότητα φέραμε μια νομοθεσία που δημιουργούσε το αίσθημα της ασφάλεια σε σχέση με τη λειτουργία της ΕΥΠ. Ο κ. Ανδρουλάκης κόπτεται ότι το 2021 ήταν στόχος ο ίδιος. Μα τον Ιούνιο κατέστη υποψήφιος ο κ. Ανδρουλάκης κι όχι το Μάρτιο που εμείς νομοθετήσαμε».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα