back to top
36.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

36.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Κινητοποίηση συνταξιούχων στο ΣτΕ για τις περικοπές 13ης και 14ης σύνταξης

Διαβάστε επίσης

Κινητοποίηση πραγματοποιούν οι συνταξιούχοι έξω από το ΣτΕ στην οδό Πανεπιστημίου, όπου στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο θα κρίνει οριστικά τη συνταγματικότητα ή μη των περικοπών της 13ης και 14ης σύνταξης του ιδιωτικού τομέα, μετά τη διχογνωμία του Αρείου Πάγου με το Συμβουλίου της Επικρατείας.

Υπενθυμίζουμε πως το το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές για τα δώρα και το επίδομα αδείας που έγιναν με βάση τους μνημονιακούς νόμους για τη δημοσιονομική προσαρμογή το 2012, αλλά και για το 11μηνο ανάμεσα στο 2015-2016, ενώ ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε για το αντίθετο. Εξαιτίας της συγκεκριμένης διχογνωμίας ανάμεσα στα δύο Ανώτατα Δικαστήρια η αμετάκλητη απόφαση επί του θέματος θα ληφθεί από το ΑΕΔ, όπου μετέχουν οι πρόεδροι των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας και μέλη τους.

Σήμερα η απόφαση που θα ληφθεί από τους προέδρους των Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας θα είναι οριστική και αμετάκλητη και θα κρίνει ουσιαστικά το θέμα της περικοπής των δώρων από τους συνταξιούχους κατά τη μνημονιακή περίοδο.

Οι συνταξιούχοι που έχουν συγκεντρωθεί στο ΣτΕ θα συμμετέχουν και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει για σήμερα 17 Απριλίου η ΓΣΕΕ.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα