back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ντουμπάι: Πρωτοφανείς πλημμύρες από τις ισχυρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 75 ετών

Διαβάστε επίσης

Σε μια τεράστια λίμνη έχει μεταβληθεί το Ντουμπαι η μεγαλύτερη πόλη τωνΗνωμένων Αραβικών Εμιράτων και διοικητικό κέντρο του εμιράτου, με πληθυσμό 5.506.009 κατοίκων που βρίσκεται στα παράλια του Περσικού Κόλπου . Το φημισμένο για τις τεχνολογικές καινοτομίες του Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπαι έχει «βουλιάξει» κάτω από το νερό.

Όπως ήταν αναμενόμενο  το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο διέκοψε τη λειτουργία του για ώρες εξαιτίας των βροχοπτώσεων ενώ χάος επικράτησε για ώρες στη πόλη του Ντουμπάι που είναι το μεγαλύτερο εμπορικό, οικονομικό και τουριστικό κέντρο της χώρας. Θυελλώδεις άνεμοι και μπαράζ κεραυνών που άγγιζαν  την άκρη του Burj Khalifa, του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο ολοκληρώσαν την εικόνα της “αποκάλυψης”.

 

Ανάλογες εικόνες απαθανατίστηκαν στο Μπαχρέιν, στο Κατάρ και στη Σαουδική Αραβία.

Οι πρωτοφανείς για την ισχύ και την διάρκεια τους βροχοπτώσεις  έπληξαν ολόκληρη την συνήθως άνυδρη αραβική χερσόνησο με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να μην αναφέρουν νεκρούς, ενώ στο γειτονικό Ομάν ο απολογισμός  των θυμάτων ξεπερνάει τους 18.

Η βροχή έπεσε τόσο έντονα και με τέτοια ταχύτητα, ώστε ορισμένοι οδηγοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους, καθώς τα νερά ανέβαιναν και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Στο Ντουμπάι έπεσαν χθες, μέσα σε λίγες ώρες 120 mm βροχής- ποσότητα που συνήθως πέφτει σε έναν χρόνο. Οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις, η βροχή καταρρακτώδης και ασταμάτητη.

Ως εκ τούτου, οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες και οι υποδομές δεν είναι κατάλληλες για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων

Και στα επτά  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τα σχολεία έκλεισαν και πολλοί εργαζόμενοι δούλεψαν εκτάκτως από το σπίτι.

Στο Ομάν, το σουλτανάτο που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Αραβικής Χερσονήσου, τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της χώρας. Αυτό περιλαμβάνει περίπου 10 μαθητές που παρασύρθηκαν μαζί με όχημα κι έναν ενήλικα.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα