back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Στις 13 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά την έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε παντελώς αδικαιολόγητη την αντίδραση της Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην δημιουργία τους όπως έχει δεσμευθεί στο πρόσφατο συνέδριο των Ωκεανών που διοργανώθηκε στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε εξάλλου ικανοποίηση για τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όσον αφορά στις ευρωτουρκικές σχέσεις. Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η συμμετοχή του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η υποψηφιότητά του έχει αυταπόδεικτα έναν πολύ βαρύ συμβολισμό. Σε ό,τι αφορά στην ακρίβεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την εορταστική περίοδο και εξέφρασε την ελπίδα ότι στα καλάθια για το Πάσχα «οι τιμές θα είναι λογικές και δεν θα ξεπεράσουν τα περσινά επίπεδα», ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθεί με κάθε τρόπο να στηρίζει το διαθέσιμο εισόδημα αλλά να διορθώνει και αδικίες.

Στη Μέση Ανατολή

Τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ για το αίτημα των Παλαιστινίων να γίνουν κράτος-πλήρες μέλος του Οργανισμού ανέφεραν διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Reuters. Το αίτημα αναμένεται ότι θα μπλοκαριστεί από τις ΗΠΑ, καθώς εάν γινόταν δεκτό θα σήμαινε επί της ουσίας αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Υψηλόβαθμοι Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι θα πραγματοποιήσουν διαδικτυακή συνάντηση αργότερα σήμερα σχετικά με τα σχέδια του Ισραήλ για την Ράφα καθώς η Ουάσινγκτον αναζητά εναλλακτικές λύσεις σε μια ισραηλινή επίθεση, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος. Το Ιράν μπορεί να αναθεωρήσει το «πυρηνικό δόγμα» του, έπειτα από τις ισραηλινές απειλές, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim, ο διοικητής του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα: Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα στην Τοκάτη της βόρειας Τουρκίας, σύμφωνα με την Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων. Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ζημιές σε ορισμένα κτήρια.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπανώτας, με απόφαση του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη. Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου ενόψει της αυριανής παρουσίασης των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της ΚΥΑ για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, κατέθεσε, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Την αίτηση ακύρωσης συνυπογράφουν 30 Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών της χώρας.

Πειθαρχική έρευνα για την Εισαγγελέα Πρωτοδικών η οποία έθεσε στο αρχείο μήνυση συγγενών των θυμάτων αναφορικά με τις ενέργειες υπουργών της κυβέρνησης στην υπόθεση των Τεμπών ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη. Οι συγγενείς των θυμάτων προσέφυγαν κατά της συγκεκριμένης απόφασης, με την οποία είχε απορριφθεί η μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και του μπαζώματος του χώρου.

Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκε -σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟ- ο υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανηλίκου, στη Νίσυρο. Παράλληλα, σε βάρος του διατάχθηκε διενέργεια διοικητικής έρευνας.

Ολοκληρώνεται το έργο διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές, σύμφωνα με τον υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση. Όπως είπε το 90% των επιχειρήσεων είτε έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία είτε έχουν δεσμευτεί να το κάνουν με προγραμματισμένο ραντεβού έως το τέλος του μήνα.

Επιδείνωση του καιρού από αύριο σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις καθώς και τους ισχυρούς ανέμους εντάσεως έως και 8 μποφόρ. Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ, τα έντονα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Κρίσιμες αναμετρήσεις απόψε για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ σε αγώνες ρεβάνς για τα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν κερδίσει με 3-2 στο πρώτο ματς αντιμετωπίζουν στις 10 τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία και οι Θεσσαλονικείς φιλοξενούν στην Τούμπα την ίδια ώρα τη Βελγική Μπριζ, η οποία είχε νικήσει με σκορ 1-0 στην έδρα της.

ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τη νύχτα. Άνεμοι αρχικά δυτικοί 3 με 4 ωστόσο μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 22βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα