back to top
27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Στις 13 Μαΐου η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα και η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Σε δηλώσεις του μετά την έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε παντελώς αδικαιολόγητη την αντίδραση της Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην δημιουργία τους όπως έχει δεσμευθεί στο πρόσφατο συνέδριο των Ωκεανών που διοργανώθηκε στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε εξάλλου ικανοποίηση για τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όσον αφορά στις ευρωτουρκικές σχέσεις. Σε ό,τι αφορά στην ακρίβεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την εορταστική περίοδο και εξέφρασε την ελπίδα ότι στα καλάθια για το Πάσχα «οι τιμές θα είναι λογικές και δεν θα ξεπεράσουν τα περσινά επίπεδα», ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθεί με κάθε τρόπο να στηρίζει το διαθέσιμο εισόδημα αλλά να διορθώνει και αδικίες.

Να αντιδράσει η κυβέρνηση στην «επαναφορά των γκρίζων ζωνών από την Τουρκία», ζητεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παράλληλα, την καλεί «να παρουσιάσει μια συγκροτημένη εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του αναθεωρητικού τουρκικού αφηγήματος της “Γαλάζιας Πατρίδας” και την δέσμευση της Τουρκίας σε διάλογο με την Ελλάδα στη βάση του διεθνούς δικαίου».

«Η εικονική πραγματικότητα στην οποία ζει ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχει καμία σχέση με την οδυνηρή πραγματικότητα των Ελλήνων πολιτών, που κατατάσσονται προτελευταίοι σε αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρώπη», το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την ακρίβεια.

Στη Μέση Ανατολή

Η περιοχή βρίσκεται στο «χείλος του γκρεμού» ενός «γενικευμένου περιφερειακού πολέμου», προειδοποίησε σήμερα ο γγ του ΟΗΕ ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, καταγγέλλοντας την «ανθρώπινη κόλαση» που έχει δημιουργηθεί από τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα. «Ένας εσφαλμένος υπολογισμός, μια κακή επικοινωνία, μια παρανόηση, θα μπορούσε να οδηγήσει στο αδιανόητο, έναν γενικευμένο περιφερειακό πόλεμο που θα ήταν καταστροφικός για όλους τους εμπλεκομένους, και για τον υπόλοιπο κόσμο», είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες, καταδικάζοντας ιδίως την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Αυτή η στιγμή του μέγιστου κινδύνου πρέπει να είναι μια στιγμή μέγιστης αυτοσυγκράτησης», τόνισε ο γγ απευθύνοντας έκκληση: «Είναι καιρός να τελειώσει ο αιματηρός κύκλος των αντιποίνων».

Το Ιράν μπορεί να αναθεωρήσει το «πυρηνικό δόγμα» του, έπειτα από τις ισραηλινές απειλές, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim, ο διοικητής του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης.

Εν τω μεταξύ, στη Λωρίδα της Γάζας, σε 33.970 κατ’ ελάχιστον ανέρχονται οι νεκροί Παλαιστίνιοι και σε 76.770 οι τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ για το αίτημα των Παλαιστινίων να γίνουν κράτος-πλήρες μέλος του Οργανισμού ανέφεραν διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Reuters. Το αίτημα αναμένεται ότι θα μπλοκαριστεί από τις ΗΠΑ.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα: Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος καταλαμβάνει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τη θέση του Δημήτρη Παπανώτα, ο οποίος αποπέμφθηκε με απόφαση του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη. Αύριο στις 7 το απόγευμα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος η επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε 831 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία και σε 395 για παραβατικότητα ανηλίκων προχώρησε η αστυνομία το πρώτο 15νθήμερο Απριλίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη, το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε 2.165 κλήσεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, σε 161 γυναίκες θύματα χορηγήθηκε η εφαρμογή του panic button ενώ 27 θύματα οδηγήθηκαν σε ασφαλείς δομές.

Πειθαρχική έρευνα για την Εισαγγελέα Πρωτοδικών η οποία έθεσε στο αρχείο μήνυση συγγενών των θυμάτων αναφορικά με τις ενέργειες υπουργών της κυβέρνησης στην υπόθεση των Τεμπών ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκε -σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟ- ο υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανηλίκου, στη Νίσυρο. Παράλληλα, σε βάρος του διατάχθηκε διενέργεια διοικητικής έρευνας.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Κρίσιμες αναμετρήσεις απόψε για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ σε αγώνες ρεβάνς για τα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ. Σε μια ώρα, οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν κερδίσει με 3-2 στο πρώτο ματς αντιμετωπίζουν τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, ενώ την ίδια ώρα οι Θεσσαλονικείς φιλοξενούν στην Τούμπα την βελγική Μπριζ, η οποία είχε νικήσει με σκορ 1-0 στην έδρα της.

ΚΑΙΡΟΣ: Επιδείνωση θα παρουσιάσει από αύριο και έως το μεσημέρι του Σαββάτου σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις καθώς και τους ισχυρούς ανέμους εντάσεως έως και 8 μποφόρ. Στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τη νύχτα. Άνεμοι αρχικά δυτικοί 3 με 4 ωστόσο μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα