back to top
30.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

30.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Πρόκριση στα πέναλτι για τη Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μάντσεστερ Σίτι

Διαβάστε επίσης

Η Μάντσεστερ Σίτι στρίμωξε στα σχοινιά την Ρεάλ, την «σφυροκόπησε», όμως Βασίλισσα της Ευρώπης είναι μία! Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επιβίωσε στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση), πέταξε εκτός συνέχειας την πρωταθλήτρια και προκρίθηκε στους «4» του Champions League.

Όπως ήταν φυσιολογικό η κούραση έκανε την εμφάνισή της στην παράταση, με την Ρεάλ να χάνει τεράστια ευκαιρία για να «κλέψει» το ματς, όμως ο Αντόνιο Ρούντιγκερ δεν εξιλεώθηκε για το λάθος του στο γκολ ισοφάρισης της Σίτι, αφού από πλεονεκτική θέση στην μικρή περιοχή των «Πολιτών» αστόχησε.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, οι δύο ομάδες άφησαν αρκετούς χώρους, όμως δεν υπήρχε καθαρό μυαλό από τους ποδοσφαιριστές και της Σίτι και της Ρεάλ και μετά την συμπλήρωση 30 λεπτών παράτασης, το ματς οδηγήθηκε στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Άλβαρες, γκολ 1-0
Μόντριτς, απέκρουσε ο Έντερσον (1-0)
Μπερνάρντο Σίλβα, απέκρουσε ο Λούνιν (1-0)
Μπέλιγχαμ, γκολ 1-1
Κόβασιτς, απέκρουσε ο Λούνιν (1-1)
Λούκας Βάσκεθ, γκολ 1-2
Φόντεν, γκολ 2-2
Νάτσο, γκολ 2-3
Έντερσον, γκολ 3-3
Ρούντιγκερ, γκολ 3-4

Πρόκριση και για τη Μπάγερν

Έπειτα από τρεις σερί αποκλεισμούς εξάλλου στην προημιτελική φάση του Champions League (2021 από την Παρί ΣΖ, 2022 από τη Βιγιαρεάλ, 2023 από τη Μάντσεστερ Σίτι), η Μπάγερν νίκησε την Άρσεναλ στην «Allianz Arena» με 1-0 και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα στο «Emirates», προκρίθηκε στους ημιτελικούς για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια και την τελευταία χρονιά που κατέκτησε το τρόπαιο.

Οι δύο ομάδες ήταν πολύ προσεκτικές στο πρώτο ημίχρονο, παίρνοντας ελάχιστα ρίσκα στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να μην δώσουν την ευκαιρία η μία στην άλλη για να κάνει πρώτη τη «ζημιά». Οι Βαυαροί είχαν την πρώτη μεγάλη στιγμή με τον Μουσιάλα στο 24′, αλλά ο Ράγια έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά.

Στο 31′ ήταν η σειρά του Νόιερ για να κάνει μεγάλη επέμβαση στην προσπάθεια του Μαρτινέλι, ενώ στο 47′ ο Γκορέτσκα «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι των «κανονιέρηδων». Στο 63′ ήρθε το γκολ για την Μπάγερν, όταν από εξαιρετική σέντρα του Γκερέιρο, ο Κίμιχ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία, κάνοντας το 1-0 για τη γερμανική ομάδα.

Η Άρσεναλ δεν είχε πολλές δυνάμεις για να ψάξει γκολ ισοφάρισης και να οδηγήσει τον αγώνα στην παράταση, με την Μπάγερν να κάνει εξαιρετική διαχείριση και να φτάνει εντέλει στη νίκη και την πρόκριση στους «4», βρίσκοντας… αποκούμπι στο Champions League, μετά από μία «τραυματική» σεζόν στην Bundesliga.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα