back to top
26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται το θρίλερ με τις εκρήξεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στο Ιράν.

Για ισραηλινά πλήγματα κάνει λόγο η Ουάσιγκτον, με Αμερικανούς αξιωματούχους να αναφέρουν ότι η χώρα τους είχε λάβει προειδοποίηση για την επίθεση, αλλά δεν την είχε εγκρίνει, ούτε διαδραμάτισε κάποιο ρόλο.

Το Ισραήλ εξακολουθεί να τηρεί επίσημα σιγή ιχθύος, ενώ το Ιράν προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενο πηγές, ότι δεν υπάρχει «καμιά πληροφορία για επίθεση από το εξωτερικό, ενώ Ιρανός αναλυτής δήλωσε στην κρατική τηλεόραση πως τα μίνι drones, τα οποία καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα στο Ισφαχάν, χειρίζονταν «άτομα που είχαν διεισδύσει στο εσωτερικό του Ιράν».

Η Συρία, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε πως δέχθηκε ισραηλινά πλήγματα τις πρώτες πρωινές ώρες, που είχαν στόχο στρατιωτική θέση στα νότια της χώρας.

Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία. Η Κίνα δήλωσε πως “αντιτίθεται” σε κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε “μία κλιμάκωση”.

Είναι «απολύτως απαραίτητο» να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή και «όλες οι πλευρές να απέχουν από περαιτέρω ενέργειες», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε χαμηλό ενός μήνα οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών, υπό τον φόβο των επενδυτών για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,6% στις 10:14 ώρα Ελλάδας και έχει υποχωρήσει κατά 1,6% από τις αρχές της εβδομάδας.

Νωρίτερα, οι μετοχές στην Ασία και οι αποδόσεις των ομόλογων κατέγραψαν βουτιά, ενώ νομίσματα, όπως το γεν και το ελβετικό φράγκο που θεωρούνται ‘ασφαλή καταφύγια’, καθώς επίσης ο χρυσός και το αργό βρέθηκαν σε αλματώδη πορεία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ ενισχύθηκαν νωρίτερα έως 4,2%, ενώ στη συνέχεια περιόρισαν την άνοδο στο 2,4% και τα 89,22 δολάρια.

Χωρίς νέα στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ, η Ουκρανία μπορεί να χάσει φέτος τον πόλεμο με τη Ρωσία, προειδοποιεί η CIA. Ψηφοφορίες αύριο στη Βουλή των Αντιπροσώπων για πακέτο βοήθειας, κυρίως στρατιωτικής, ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο, έπειτα από μήνες πολιτικού αδιεξόδου.

Τους οκτώ έφτασαν οι νεκροί από ρωσικά πλήγματα που σημειώθηκαν στην επαρχία Ντνιπροπετρόφσκ, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών.

Τουλάχιστον 21ένας άνθρωποι τραυματίστηκαν.

92 Τούρκους τουρίστες υποδέχθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης ο πρωθυπουργός. Ανάμεσά τους και ο καπετάνιος του πλοίου που τους μετέφερε, ο οποίος είναι και αντιδήμαρχος της αντικρινής πόλης Αϊβαλί.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή της έκδοσης της viza express ενώ διαπίστωσε την ταχύτητα έκδοσης της θεώρησης σε 20 από τους Τούρκους επισκέπτες που επέλεξαν να κάνουν αυτή τη διαδικασία στη Μυτιλήνη και όχι στις Προξενικές αρχές της χώρας στην Τουρκία.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο της Μυτιλήνης όπου και έχει συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Χριστόφα.

Στις 7 το απόγευμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος η επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές προσκείμενες στον Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θα δώσει το παρών στην εκδήλωση.

Ολοκληρωθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, εν αναμονή των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να σημειωθούν σε περιοχές της χώρας. Αναβάθμισε την κακοκαιρία. Στην Θεσσαλία μεταβαίνει ο Βασιλης Κικίλιας.

Πρόστιμα σχεδόν ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε 11 επιχειρήσεις μετά από ελέγχους, για πλασματικές εκπτώσεις και προσφορές και μη ορθή τήρηση της καταναλωτικής νομοθεσίας.

Οι νέοι κανόνες που βάζουν τάξη στις παραλίες και διασφαλίζουν την πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα εξειδικεύονται με την υπογραφή τεσσάρων Υπουργικών Αποφάσεων.

Μεταξύ άλλων, δημιουργείται η ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast», μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας.

198 παραλίες σε όλη τη χώρα, που βρίσκονται εντός του δικτύου Natura 2000, θα είναι “απαγορευμένες” για τουριστική αξιοποίηση.

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και ο ερασιτέχνης παναθηναϊκός ανοίγουν τα χαρτιά τους για την διπλή ανάπλαση στον βοτανικό σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί σε μία ώρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.

Και ο καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι στην Αττική. 21 βαθμοί Κελσίου η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα