back to top
30.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

30.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Π. Κουρουμπλής: Λάθος της Αριστεράς το ότι άφησε τη Δεξιά να διαχειρίζεται πολιτικά την Ορθοδοξία

Διαβάστε επίσης

Στον διπλό χαρακτήρα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου αναφέρθηκε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιώργο Κατσίγιαννη και Απόστολο Χονδρόπουλο, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Εκτίμησε ότι πέραν της ευρωπαϊκής τους διάστασης, έχουν και εθνική καθώς -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- θα κριθεί εν πολλοίς η κυβέρνηση.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μια πολιτική στρατηγική που στοχεύει σε διαφορετικές εκλογικές δεξαμενές που ενδεχομένως να διαφέρουν από τις παραδοσιακές αριστερές θέσεις, κυρίως με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη υπέρ της θρησκείας, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο κ. Κουρουμπής σχολίασε: « Η Αριστερά διέπραξε διαχρονικά ένα λάθος. Άφησε την Δεξιά να διαχειρίζεται πολιτικά την Ορθοδοξία ενώ τα διακυβεύματά της για μια κοινωνία ισότητας, είναι χαρακτηριστικά της Αριστεράς. Η συντηρητική παράταξη θεωρεί ότι ο χώρος της Ορθοδοξίας είναι απόλυτα ιδιοκτησιακός γι’ αυτήν. Προσωπικά, πιστεύω στον θεσμό της Ορθοδοξίας και στον ιστορικό της ρόλο και θεωρώ ότι δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να επιτρέπουμε σε αυτόν τον χώρο να κυριαρχεί πολιτικά η ΝΔ».

 

«Δεν μετατοπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Οι εξελίξεις στη ζωή, στην κοινωνία, στην οικονομία είναι τέτοιες που πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα που υπάρχουν. Το ζήτημα είναι αν σήμερα ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ είναι επίκαιρος και αν μπορεί να απαντήσει σε ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών και προφανώς αυτό μπορεί να το πράξει».

«Η ΝΔ θα βρει μπροστά της την υπόθεση Μπελέρη»

«Η μονοπώληση του πατριωτισμού με τον τρόπο που επιχειρεί να το κάνει η ΝΔ , είναι λάθος. Ομοίως ατυχής είναι και ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται την υποψηφιότητα Μπελέρη. Η κοινωνία γνωρίζει ποιος είναι ο κ. Μπελέρης. Τελικά, αυτό που κάνει η ΝΔ είναι ότι παίρνει το πρόβλημα από τον Ράμα και το φέρνει στην Ελλάδα. Δείχνει ότι είναι σε πανικό, ότι ανησυχεί για το τί γίνεται με το δεξιό και το ακροδεξιό της ακροατήριο. Πρόκειται για ένα ζήτημα που ΝΔ θα το βρει μπροστά της, όπως θα βρει και το γεγονός ότι η κ. Μπακογιάννη πήρε μόνη της την πρωτοβουλία για το Κόσοβο».

 

«Δεν θα επηρεάσει την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ η αποπομπή Παπανώτα»

«Πολλές φορές υπάρχουν δύσκολες στιγμές για ένα πολιτικό κόμμα αλλά δεν νομίζω ότι η αποπομπή Παπανώτα θα επηρεάσει την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση του προέδρου του κόμματος, δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά» .

«Μετά από χρόνια θα αναγνωριστεί η συνεισφορά Τσίπρα»

«Μετά από μερικά χρόνια, όταν θα καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, θα αναγνωριστεί τι έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από το μνημόνιο και αν ο Τσίπρας δεν είχε ελέγξει το δημόσιο χρέος, αυτή τη στιγμή θα ήμασταν έτοιμοι να μπατάρουμε. Τα παπαγαλάκια της ΝΔ δεν λένε ότι από το 1981 μέχρι την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την εξουσία, καμία κυβέρνηση δεν άφησε στα ταμεία τόσο μεγάλα αποθεματικά».

«Να εργαστούμε για μια Ευρώπη του συναποφασίζειν»

«Πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε για μια Ευρώπη του συνανήκειν και του συναποφασίζειν , με ένα αναβαθμισμένο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια Ευρώπη που θα καταπολεμά τις κοινωνικές διακρίσεις και τους αποκλεισμούς , που θα διαπραγματεύεται από κοινού το υψηλό κόστος των φαρμάκων».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα