back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφους στις ευρωεκλογές έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο περιοδείας του στον Άγιο Δημήτριο, ξεκαθαρίζοντας πως «πρέπει να μπορέσουμε να ακούγεται ισχυρή η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη». «Οι ευρωεκλογές αυτές έχουν ξεχωριστή σημασία και γιατί δεν πρέπει -το τονίζω, δεν πρέπει- να αντιμετωπιστούν με καμία χαλαρότητα από τους Έλληνες πολίτες.

Περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου ξεκίνησε από σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης με πρώτο σταθμό του τη Σύρο. Η περιοδεία θα διαρκέσει έως τη Μεγάλη Δευτέρα και κατά τη διάρκεια της ο κ. Κασσελάκης θα επισκεφθεί 27 νησιά.

Να σταματήσει ο κ. Μητσοτάκης να παίρνει αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες αποκλειστικά με προτεραιότητα το χάιδεμα οικονομικών συμφερόντων. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την περιοδεία του στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. 

Υπόμνημα κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές του Ιουνίου κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στον Άρειο Πάγο σήμερα  το οποίο συνοδευόταν από παράρτημα 200 σελίδων με στοιχεία. Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε με το υπόμνημα των 37 σελίδων τον αποκλεισμό του κόμματος από την εκλογική διαδικασία, επικαλούμενη τον νόμο για την «πραγματική ηγεσία» των κομμάτων, που όπως υποστηρίζει, ασκείται από τον Ηλία Κασιδιάρη, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Τη μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές ζητά και ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, με επιστολή του στην  αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρόεδρο του Α1 Τμήματος του ανώτατου δικαστηρίου, που είναι υπεύθυνο για την ανακήρυξη των συνδυασμών για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

 

Τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε υποδέχθηκε στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο συζήτησε τις προσπάθειες για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι δύο άνδρες συζήτησαν «θέματα σχετικά με τις επιθέσεις του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, ιδιαίτερα τη Γάζα, τι πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί η επαρκής παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και μια δίκαιη και διαρκής ειρηνευτική διαδικασία στην περιοχή».

Ένας άνδρας συνελήφθη σήμερα στη Δανία, σε σχέση με απειλή για βόμβα στο αεροδρόμιο Μπιλούντ, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Το αεροδρόμιο, που βρίσκεται στην κεντροδυτική Δανία, εκκενώθηκε και εξακολουθεί να είναι κλειστό μετά την απειλή.

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη σημερινή της συνεδρίαση στην Αθήνα, προτείνει στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, μια εβδομάδα Πανελλαδική καθολική αποχή, από την ερχόμενη Τρίτη 23/4μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη 30/4 λόγω του νέου δικαστικού χάρτη.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά, ο 47χρονος εργολάβος του κτιρίου στο Πασαλιμάνι, τμήμα του οποίου είχε καταρρεύσει, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατος ένας 31χρονος αστυνομικός που απασχολείτο στις εργασίες και να τραυματιστεί σοβαρά ένα 33χρονος εργάτης από τη Γεωργία.

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα υποδεχθεί απόψε η πόλη του Βόλου, με λαμπαδηδρομίες και φαντασμαγορική τελετή στην κεντρική παραλία, στο πλαίσιο των διαδρομών σε όλη τη χώρα μέχρι τη μεταφορά της στο Παρίσι. Το πρωί η Φλόγα πέρασε από περιοχές των δήμων Αθηναίων, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου και Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει σήμερα και αύριο ο σταθμός του Μετρό «Νίκαια» λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ παίζουν: 

  ΟΦΗ-Βόλος. 2-0 στο 78’’

 Αστέρας Τρίπολης- Παναιτωλικός 0-1 στο 33’

Ατρόμητος- Κηφισιά.1-0 στο 33’

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς  πέρασε  στον τελικό του Barcelona Open  μετά τη σημερινή του νίκη, στο δεύτερο χρονικά ημιτελικό επί του Ντούσαν Λάγιοβιτς με 2-1 και μάλιστα, με ανατροπή . Αύριο αγωνίζεται  απέναντι στον Κάσπερ Ρούουντ, και θα επιδιώξει να κατακτήσει τον τίτλο στην πρωτεύουσα της Καταλονίας

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα