back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε οικονομία και ευρωεκλογές αναφέρεται μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου.

“Με τη νέα αναβάθμιση από τον οίκο Standard and Poors επιβεβαιώνεται η δυναμική πορεία της οικονομίας μας και η καλύτερη απόδοσή της από την υπόλοιπη Ευρώπη”, σημειώνει ο πρωθυπουργός. Αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ τονίζει ότι “Το μήνυμα που εκπέμπει είναι «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη», που είναι για μένα, όπως λέει, και το ζητούμενο της αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου. Ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες, σταθερότητα και συνέχεια στο εσωτερικό” καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

Τις Πάρο, Νάξο και Αμοργό επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. “Σε όλο το Αιγαίο δεν υπάρχουν για τον ΣΥΡΙΖΑ ξεχασμένοι, παραγκωνισμένοι Έλληνες”, δηλώνει μέσω ανάρτησής του.

“Εθνική ανάγκη η πατρίδα μας να αποκτήσει ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση που θα είναι εναλλακτική κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές” επισημαίνει σε συνέντευξη του στο “Βήμα” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης επαναλαμβάνοντας ενόψει ευρωεκλογών ότι στόχος είναι η 2η θέση για το ΠΑΣΟΚ. Στο μεταξύ, σε τηλεοπτική συνέντευξη του στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο κ. Ανδρουλάκης αφού άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση με έμφαση στα ζητήματα της ακρίβειας, εμφανίσθηκε επικριτικός και έναντι του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι λειτουργεί ως χρυσός χορηγός της ΝΔ. Άφησε εκ νέου αιχμές για την ηγεσία του κόμματος για life style αντιπολίτευση. «Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.

Δύο ζητήματα αναδεικνύει με άρθρο του στην “Καθημερινή της Κυριακής” ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας τα οποία θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των οικονομικών πόρων των δήμων και ιδιαίτερα του δήμου Αθηναίων, του οποίου τα έσοδα από τον τουρισμό είναι μειωμένα, παρά την αύξηση των κλινών σε ξενοδοχεία και στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, παρά την αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας “η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023”. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, αναδεικνύει πρώτον: την ανάγκη το τέλος παρεπιδημούντων που καταβάλλεται στους δήμους, να αποδίδεται στο ποσοστό που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή, στο 2% και όχι στο 0,5% που με υπουργική απόφαση μειώθηκε το 2009.

Και δεύτερον, τα έσοδα από το τέλος ανθεκτικότητας που έχει επιβληθεί στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και καταβάλλουν οι ωφελούμενοι, να μην αποτελούν έσοδο της κεντρικής διοίκησης, αλλά της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως άλλωστε ομόφωνα αποφάσισε πρόσφατα και η ΚΕΔΕ.

Σε πασχαλινούς ρυθμούς μπαίνει η αγορά. Αύριο κάνει πρεμιέρα το «Καλάθι του Νονού» και την προσεχή Τετάρτη το «Καλάθι του Πάσχα». Στο καλάθι του νονού υπάρχουν κυρίως πασχαλινές λαμπάδες και παιχνίδια, ενώ το καλάθι του Πάσχα περιέχει τρόφιμα, όπως αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, σοκολατένια αυγά και άλλα αντίστοιχα προϊόντα.

Σε ισχύ έως τη 1 μετά το μεσημέρι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε δρόμους του Παλαιού Φαλήρου και του Αλίμου, λόγω της διεξαγωγής του 15ου Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου δρόμου και παράλληλων αγώνων. Αναλυτικά οι ρυθμίσεις στον ιστότοπο του σταθμού μας 3w.athina984.gr.

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει και σήμερα ο σταθμός του Μετρό «Νίκαια» λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ παίζουν: Στις 5: Λαμία – Παναθηναϊκός. Επτά και μισή: Άρης – ΑΕΚ. Οκτώ και μισή: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ παίζουν στις 3: Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο τένις, τον τίτλο στον τελικό του Barcelona Open απέναντι στον Κάσπερ Ρούουντ διεκδικεί σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα