back to top
31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Βρέφος ενός έτους έχασε τη ζωή του στην Κω με τις αρχές να ερευνούν το ενδεχόμενο κακοποίησης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, χθες τη νύχτα, η μητέρα του κοριτσιού διαπίστωσε ότι έχει χάσει τις αισθήσεις της και προσπάθησε να τη συνεφέρει ενώ παράλληλα φώναζε για βοήθεια. Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι το μωρό δεν αναπνέει και το μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου και προσπάθησαν να το επαναφέρουν, χωρίς αποτέλεσμα. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το βρέφος έφερε εκδορές και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Οι γονείς, που έχουν ακόμα ένα παιδί, κρατούνται από χθες στο αστυνομικό τμήμα του νησιού καθώς διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του βρέφους, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Σε οικονομία και ευρωεκλογές αναφέρεται μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. “Με τη νέα αναβάθμιση από τον οίκο Standard and Poors επιβεβαιώνεται η δυναμική πορεία της οικονομίας μας και η καλύτερη απόδοσή της από την υπόλοιπη Ευρώπη”, σημειώνει ο πρωθυπουργός. Αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ τονίζει ότι “Το μήνυμα που εκπέμπει είναι «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη», που είναι για μένα, όπως λέει, και το ζητούμενο της αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου.

Το νοσοκομείο της Σύρου επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης. Αφού άκουσε τα προβλήματα που του εξέθεσε το ιατρικό προσωπικό με βασικό -όπως ανέφεραν- την έλλειψη προσωπικού και ειδικότερα ειδικευόμενων, πράγμα που οδηγεί στην υπολειτουργικότητα του μοναδικού νοσοκομείου στις Κυκλάδων, ο κ. Κασελλάκης τόνισε: «Δε νοείται να έχεις κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας με μόνο κίνητρο το φιλότιμο. Δε γίνεται να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για να μπορεί να διοικείται η πολιτεία».

“Εθνική ανάγκη η πατρίδα μας να αποκτήσει ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση που θα είναι εναλλακτική κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές” επισημαίνει σε συνέντευξη του στο “Βήμα” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης επαναλαμβάνοντας ενόψει ευρωεκλογών ότι στόχος είναι η 2η θέση για το ΠΑΣΟΚ. Στο μεταξύ, σε τηλεοπτική συνέντευξη του στο MEGA ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίσθηκε επικριτικός έναντι του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι λειτουργεί ως χρυσός χορηγός της ΝΔ. Άφησε εκ νέου αιχμές για την ηγεσία του κόμματος για life style αντιπολίτευση. «Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να μιλάει μονότονα και βαρετά με τους ίδιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Πρόεδρο του», αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η σημερινή επέτειος μας υπενθυμίζει ότι το ανεκτίμητο αγαθό της δημοκρατίας δεν είναι αυτονόητο, τονίζει στη δήλωσή της, για τα 57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ειδικότερα στη δήλωσή της αναφέρει «η δημοκρατία διεκδικείται, κατακτάται και διαφυλάσσεται κάθε μέρα. Χρέος όλων μας, ατομικό και συλλογικό, είναι η συνεχής υπεράσπισή της».

Δύο ζητήματα αναδεικνύει με άρθρο του στην “Καθημερινή της Κυριακής” ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας τα οποία θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των οικονομικών πόρων των δήμων και ιδιαίτερα του δήμου Αθηναίων, του οποίου τα έσοδα από τον τουρισμό είναι μειωμένα, παρά την αύξηση των κλινών σε ξενοδοχεία και στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, παρά την αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας “η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023”.

Σε πασχαλινούς ρυθμούς μπαίνει η αγορά. Αύριο κάνει πρεμιέρα το «Καλάθι του Νονού» και την προσεχή Τετάρτη το «Καλάθι του Πάσχα». Στο καλάθι του νονού υπάρχουν κυρίως πασχαλινές λαμπάδες και παιχνίδια, ενώ το καλάθι του Πάσχα περιέχει τρόφιμα, όπως αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, σοκολατένια αυγά και άλλα αντίστοιχα προϊόντα.

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει και σήμερα ο σταθμός του Μετρό «Νίκαια» λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ παίζουν: Στις 5: Λαμία – Παναθηναϊκός. Επτά και μισή: Άρης – ΑΕΚ. Οκτώ και μισή: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ παίζουν στις 3: Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο τένις, τον τίτλο στον τελικό του Barcelona Open απέναντι στον Κάσπερ Ρούουντ διεκδικεί στις 5 το απόγευμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα