back to top
32.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σε οικονομία και ευρωεκλογές αναφέρεται μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. “Με τη νέα αναβάθμιση από τον οίκο Standard and Poors επιβεβαιώνεται η δυναμική πορεία της οικονομίας μας και η καλύτερη απόδοσή της από την υπόλοιπη Ευρώπη”, σημειώνει ο πρωθυπουργός. Αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ τονίζει ότι “Το μήνυμα που εκπέμπει είναι «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη», που είναι για μένα, όπως λέει, και το ζητούμενο της αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου. 

Το νοσοκομείο της Σύρου επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης. Αφού άκουσε τα προβλήματα που του εξέθεσε το ιατρικό προσωπικό, ο κ. Κασελλάκης τόνισε: «Δε νοείται να έχεις κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας με μόνο κίνητρο το φιλότιμο. Δε γίνεται να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για να μπορεί να διοικείται η πολιτεία». Επόμενοι σταθμοί του κ. Κασσελάκη οι Πάρος, Νάξος και Αμοργός. 

“Εθνική ανάγκη η πατρίδα μας να αποκτήσει ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση που θα είναι εναλλακτική κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές” επισημαίνει σε συνέντευξη του στο “Βήμα” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Στο μεταξύ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίσθηκε επικριτικός έναντι του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι λειτουργεί ως χρυσός χορηγός της ΝΔ.

«Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να μιλάει μονότονα και βαρετά με τους ίδιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Πρόεδρο του», αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

“Η σημερινή επέτειος μας υπενθυμίζει ότι το ανεκτίμητο αγαθό της δημοκρατίας δεν είναι αυτονόητο”, τονίζει στη δήλωσή της, για τα 57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Η δημοκρατία διεκδικείται, κατακτάται και διαφυλάσσεται κάθε μέρα. Χρέος όλων μας, ατομικό και συλλογικό, είναι η συνεχής υπεράσπισή της», επισημαίνει η κ. Σακελλαροπούλου.

Την καταδίκη της επίθεσης, που δέχθηκε, η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη μέσα σε εκκλησία, εκφράζει με ανακοίνωση του το κυβερνών κόμμα. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης όλα έγιναν μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας όταν γυναίκα , που ήταν υποψήφια με συγκεκριμένο κόμμα, την πλησίασε, την έβρισε και την χαστούκισε με αφορμή την θετική της ψήφο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ασφυξία διά κατάποσης τροφής είναι η αιτία θανάτου του βρέφους στην Κω, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Τα υπόλοιπα ευρήματα συνάδουν με αυτή την αιτία θανάτου, αναφέρει ο ιατροδικαστής, ενώ οι εκδορές είναι πολύ παλαιότερες. Οι γονείς θα συλληφθούν για θανατηφόρα έκθεση και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Αυτή την ώρα εξετάζεται από τον ιατροδικαστή και το δεύτερο παιδί. Όλα συνέβησαν χθες βράδυ, σε σπίτι οικογένειας Ρομά στο νησί της Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν από τις 8 το βράδυ η μητέρα της μικρής διαπίστωσε ότι η κόρη της είχε χάσει τις αισθήσεις της. Προσπάθησε να τη συνεφέρει, χωρίς αποτέλεσμα. Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι το μωρό δεν αναπνέει και το μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Κω όπου και προσπάθησαν να το επαναφέρουν χωρίς αποτέλεσμα.

Σε πασχαλινούς ρυθμούς από αύριο η αγορά που κάνει πρεμιέρα το «Καλάθι του Νονού» ενώ την προσεχή Τετάρτη το «Καλάθι του Πάσχα». Στο καλάθι του νονού υπάρχουν κυρίως πασχαλινές λαμπάδες και παιχνίδια, ενώ το καλάθι του Πάσχα περιέχει τρόφιμα, όπως αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, σοκολατένια αυγά και άλλα αντίστοιχα προϊόντα.

Εκτός λειτουργίας και σήμερα ο σταθμός του Μετρό «Νίκαια» λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου. 

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ παίζουν:  

Στις 5: Λαμία – Παναθηναϊκός. 

Επτά και μισή: Άρης – ΑΕΚ. 

Οκτώ και μισή: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. 

Για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ 

 Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα. 2-0

Στο τένις, τον τίτλο στον τελικό του Barcelona Open απέναντι στον Κάσπερ Ρούουντ διεκδικεί στις 5 το απόγευμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Και ο καιρός… 

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες αύριο στην Αττική. Λίγες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα