back to top
32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

H αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθες ένα πακέτο νομοσχεδίων χορήγησης βοήθειας ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέτρεψε την Γερουσία να θέσει γρήγορα προς ψήφιση το πακέτο των νομοσχεδίων, ώστε μετά να μεταβεί προς επικύρωση από τον πρόεδρο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Την ευγνωμοσύνη του για τη ψήφιση του νομοσχεδίου  εξέφρασε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Την ψήφιση του νομοσχεδίου χαιρετίζει και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η ψήφιση  ενός νομοσχεδίου για βοήθεια στην Ουκρανία θα “καταστρέψει περαιτέρω” την Ουκρανία και θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους στον πόλεμο» δήλωσε  ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Πυρά» κατά του Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς, μετά τη συνάντηση που είχε ο Τούρκος πρόεδρος στην Κωνσταντινούπολη με τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγε.«Ντροπή σου Ερντογάν!»έγραψε  μεταξύ άλλων ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών  σε ανάρτηση στο X, την οποία συνόδευσε με μια φωτογραφία του Ερντογάν και του Χανίγιε να κάνουν χειραψία.

Μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφους στις ευρωεκλογές έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο περιοδείας του στον Άγιο Δημήτριο  ξεκαθαρίζοντας πως «πρέπει να ακούγεται ισχυρή η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη».

Στη Σύρο, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας που πραγματοποιεί σε 29 νησιά σε διάστημα δέκα ημερών, βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης. Όπως σημειώνει σε σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  θέλει να μεταφέρει «το μήνυμα ότι σε όλο το Αιγαίο   δεν υπάρχουν για το ΣΥΡΙΖΑ ξεχασμένοι, παραγκωνισμένοι Έλληνες».

Να σταματήσει ο κ. Μητσοτάκης να παίρνει αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες αποκλειστικά με προτεραιότητα το χάιδεμα οικονομικών συμφερόντων. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την περιοδεία του στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. 

Υπόμνημα κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές του Ιουνίου κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στον Άρειο Πάγο  . Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε τον αποκλεισμό του κόμματος από την εκλογική διαδικασία, επικαλούμενη τον νόμο για την «πραγματική ηγεσία» των κομμάτων, που όπως υποστηρίζει, ασκείται από τον Ηλία Κασιδιάρη, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Τη μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές ζητά και ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, .

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά, ο 47χρονος εργολάβος του κτιρίου στο Πασαλιμάνι, τμήμα του οποίου είχε καταρρεύσει, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατος ένας 31χρονος αστυνομικός που απασχολείτο στις εργασίες και να τραυματιστεί σοβαρά ένα 33χρονος εργάτης από τη Γεωργία.

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει και σήμερα ο σταθμός του Μετρό «Νίκαια» λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ παίζουν: 

Στις 5 Λαμία – Παναθηναϊκός 

Επτά και μισή ΑΡΗΣ-ΑΕΚ

Στις οκτώ και μισή Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 

Επίσης η αγωνιστική των πλέι άουτ ολοκληρώνεται σήμερα στις 3 με τον αγώνα Πανσεραϊκός – ΠΑΣ Γιάννενα 

  Ο Στέφανος Τσιτσιπάς  πέρασε  στον τελικό του Barcelona Open  μετά τη χθεσινή του νίκη,  επί του Σέρβου Ντούσαν Λάγιοβιτς με 2-1 και μάλιστα, με ανατροπή . Σήμερα αγωνίζεται  απέναντι στον Κάσπερ Ρούουντ, και θα επιδιώξει να κατακτήσει τον τίτλο στην πρωτεύουσα της Καταλονίας

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα