back to top
25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα διεξαχθεί νέος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με επικεφαλής τον  Έλληνα πρέσβη Θεοχάρης Λαλάκο και τον Τούρκο υφυπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ και τη συμμετοχή  ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Ο σημερινός διάλογος θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο της έντονης αντίδρασης της Άγκυρας στην εξαγγελία της Αθήνας για δημιουργία θαλάσσιων πάρκων στο Ιόνιο και το Αιγαίο.. Από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε  «παντελώς αδικαιολόγητη» ενώ επανέλαβε την πρόθεσή της Αθήνας να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ο Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος και η κρίση στη Μέση Ανατολή θα βρεθούν στο επίκεντρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της ΕΕ που συνέρχεται στο Λουξεμβούργο. Τη χώρας μας θα εκπροσωπήσει ο  Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος στο περιθώριο των εργασιών θα συναντηθεί κατ ιδίαν με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου, Βασίλη Πάλμα.

Στο μεταξύ, ο  Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, με συνέντευξη του στο γερμανικό δίκτυο RND  δήλωσε ότι Δεν είναι ικανοποιημένος με την έως τώρα ενασχόληση της ΕΕ με το μεσανοτολικό ζήτημα… ‘’Η Ένωση θα έπρεπε να διαδραματίσει πολύ πιο σημαντικό ρόλο τόσο στην αποκλιμάκωση της κρίσης όσο και στις διαπραγματεύσεις για τη λύση των δύο κρατών’’ είπε μεταξύ άλλων, ενώ έκρουσε και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Με την κατηγορία έκθεσης βρέφους σε κίνδυνο συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Κω, οι γονείς του μόλις 12 μηνών βρέφους που έχασε τη ζωή του από ασφυξία μετά από κατάποση τροφής. Την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας ζητά η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, καθώς όπως επισημαίνει με επιστολή προς την αρμόδια Υπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου η ΚΕΕΕ ‘’η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού σε πολλούς κλάδους της οικονομίας, ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, επηρεάζει την λειτουργία και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων’’. 

Περισσότερα από 1,2 δισ. ευρώ θα καταβάλλουν σε 2.805.659 δικαιούχους από σήμερα έως και την Παρασκευή, ο ΕΦΚΑ και η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Οι πληρωμές, περιλαμβάνουν την καταβολή των συντάξεων Μάϊου και του Δώρου Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους.

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το «Καλάθι του Νονού» κυρίως με πασχαλινές λαμπάδες και παιχνίδια. Την προσεχή Τετάρτη στο «Καλάθι του Πάσχα» μπαίνουν τρόφιμα, όπως αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, σοκολατένια αυγά και άλλα αντίστοιχα προϊόντα. Από την Πέμπτη ξεκινά το εορταστικό ωράριο με τους επαγγελματίες να ευελπιστούν ότι με την καταβολή του Δώρου θα ‘’ζεσταθεί’’ η αγορά.

Επιστρέφουν το επόμενο διήμερο οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, η αφρικανική σκόνη και οι λασποβροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τους ειδικούς να συστήνουν τη χρήση μάσκας σε όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα ή είναι αλλεργικοί. 

Στη διεθνή επικαιρότητα

Ιστορική επίσκεψη στο Ιράκ πραγματοποιεί σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος – Ταγίπ Εντογάν.. Τη σημασία της επίσκεψης κατέδειξε με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός του Ιράκ τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχει κοινή θέληση για επίλυση των προβλημάτων αντί για την αναβολή τους.. Ταυτόχρονα ο Μοχάμεντ Σιά Ακ Σουντανί ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει καμία επίθεση από τη χώρα του κατά της Τουρκίας’’. 

Στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου θα διανυκτερεύσει η ολυμπιακή φλόγα πριν συνεχίσει το ταξίδι της για το Παρίσι. 

Στην αθλητική επικαιρότητα για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ:  

Λαμία – Παναθηναϊκός. 0 – 5

Άρης – ΑΕΚ: 1 – 2 

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: 2 – 1 

Για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ 

Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα. 2-1

Και ο καιρός… 

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες στην Αττική. Λίγες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 18 βαθμοί. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα