back to top
32.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

32.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς Πιερρακάκη: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο

Διαβάστε επίσης

Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα», είπε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στον Κυριάκο Πιερρακάκη, στην πρώτη επίσκεψη του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας στο υπουργείο Παιδείας με τον κ. Πιερρακάκη υπουργό.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των σχέσεων Πολιτείας-Εκκλησίας και μίλησε για τη συνεργασία στο πλαίσιο της συναλληλίας και των διακριτών ρόλων μεταξύ των δύο πλευρών.

Στη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει για το κοινό καλό αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος, καθώς αυτή αποτελεί, όπως τόνισε, το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη ως μία αφορμή για την ανταλλαγή απόψεων για κοινά θέματα που απασχολούν Εκκλησία και Πολιτεία.

Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά και ιδιαίτερη σημασία, καθώς έγινε μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους γάμους των ομοφυλοφίλων αλλά και μετά το χαστούκι μέσα σε εκκλησία στην Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αγγελικής Δεληκάρη και τις λεκτικές επιθέσεις ιερέων στον υπουργείο Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και την υφυπουργό Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Ο κ. Ιερώνυμος σχολίασε την Τρίτη αυτές τις επιθέσεις λέγοντας: «Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή»

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα