back to top
26 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

26 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Η εμβληματική μορφή του ελληνικού μπάσκετ Τάκης Κορωναίος, στην εκπομπή “Τοπόσημα”

Διαβάστε επίσης

Συναντούμε τον Τάκη Κορωναίο στο φυσικό του χώρο, με θέα τον Τάφο του Ινδού. Εκεί μας μιλά για τους Αμπελοκήπους του χθες και του σήμερα. Και, βέβαια, αναπόφευκτα, μιλάμε και για μπάσκετ.

Αυτό το Σάββατο 27 Απριλίου στις 10 το πρωί, μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού μπάσκετ υποδέχεται τον Αθήνα 9,84 στην οδό Τσόχα, δίπλα από το γήπεδο της Λεωφόρου, και μιλά στην εκπομπή “Τοπόσημα” και τον Πάνο Πολυζωΐδη για την περιοχή όπου μεγάλωσε και αναδείχθηκε ως αθλητής, για το τι θυμάται από τότε, αλλά και για το πώς βλέπει τους Αμπελοκήπους του παρόντος και του μέλλοντος.

Η εκπομπή “Τοπόσημα” προσπαθεί να αναπλάσει ραδιοφωνικά την αίσθηση, τη ζωή, το ρυθμό, την ιστορία της Αθήνας, εστιάζοντας σε ένα κομμάτι της κάθε φορά, μέσα από τη φωνή των ίδιων των κατοίκων της.

Ο Πάνος Πολυζωΐδης συνομιλεί με Αθηναίους, όχι απαραίτητα γεννημένους και μεγαλωμένους στην Αθήνα, αλλά και ανθρώπους που επέλεξαν την πόλη ή που η ζωή, τους έφερε εδώ, που την έκαναν δική τους πόλη, για λίγο ή για πάντα.

Οι προσκεκλημένοι μιλούν για μία περιοχή της πόλης, για ένα μέρος, που εκείνοι επιλέγουν. Ο Αθήνα 9,84 βγαίνει από το στούντιο και φέρνει τα μικρόφωνά του επί τόπου, ακριβώς στο σημείο που οι καλεσμένοι ξεχωρίζουν και συζητούν για τι τους συνδέει με αυτό το μέρος, τι μνήμες έχουν από αυτό, οτιδήποτε τους φέρνει στο μυαλό, ακούγοντας μουσική που αγαπούν.

Δημόσια πρόσωπα ή και λιγότερο γνωστά, που προέρχονται από όλους του χώρους δραστηριότητας, από την τέχνη, τα γράμματα, τις επιχειρήσεις, την πολιτική, τον αθλητισμό, μιλούν για τη ζωή τους μέσα από αναφορές στον αστικό χώρο όπου αυτή εξελίσσεται.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα