back to top
17.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

17.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ναύσταθμος Σούδας: Χωρίς ενεργά μέτωπα η πυρκαγιά – Πολλές μικρές αναζωπυρώσεις

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αυτή την ώρα στη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 9:00 το πρωί στην περιοχή του κόμβου Ναυστάθμου στα Χανιά στην περιοχή της Σούδας, σύμφωνα με ενημέρωση από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που δρουν στο μέτωπο της φωτιάς έχουν όμως να αντιμετωπίσουν τις πολλές και συνεχείς αναζωπυρώσεις που υπάρχουν, ενώ ελικόπτερο της πυροσβεστικής συμμετέχει στην κατάσβεση, ενισχύοντας τις επίγειες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την καταγραφή και αποτίμηση της πλήρους μέχρι αυτή την ώρα κατάστασης, η Π.Υ. ενημέρωσε πως:

«Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η δασική πυρκαγιά στη Σούδα Χανίων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε 2 ώρες από την έναρξή της περιόρισαν το μέτωπο της πυρκαγιάς. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται μόνο μικρές καύσεις εντός της καμένης περιοχής. Καμία ζημιά σε υποδομές και κατοικίες. Ο άνεμος παραμένει ισχυρός στα 8 Μποφόρ. Το νοσοκομείο εκκενώθηκε προληπτικά και μερικώς, δεδομένου ότι δεν απειλήθηκε και επέστρεψαν όλοι.

Τα παιδιά από τον παιδικό Σταθμό στη Σούδα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε γήπεδ,ο σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο, και τα παρέλαβαν οι γονείς τους. Όλες οι δυνάμεις συνεχίζουν και επιχειρούν. Συγκεκριμένα, 79 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από δυνάμεις που διέθεσε το Πολεμικό Ναυτικό του Ναυστάθμου, εθελοντές αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ».

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές από τα Χανιά και τις Βρύσες Αποκόρωνα, οι οποίες ενισχύθηκαν στη συνέχεια.

Η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα έχει διακοπεί, όπως επίσης και η κυκλοφορία επί του ΒΟΑΚ με εκτροπή των οχημάτων προς Χανιά ή Μαλάξα.

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε γύρω στις 9:00 σε δασική έκταση της περιοχής στο ύψος της εθνικής οδού. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν τάχιστα το Ναυτικό Νοσοκομείο και η Λέσχη Υπαξιωματικών. Επίσης, την εκκένωση των σχολικών κτιρίων του A’ και Γ’ Παιδικού Σταθμού Σούδας, του 1ου Δημοτικού και 1ου Νηπιαγωγείου Σούδας, του 2ου Δημοτικού και 2ου Νηπιαγωγείου Σούδας, καθώς και του Γυμνάσιου και Λυκείου Σούδας, για προληπτικούς λόγους, αποφάσισε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. 

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

 

Εν τω μεταξύ, ακόμη μία φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση. στο χωριό Βουλγάρω του Δήμου Κισσάμου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν πυροσβέστες και οχήματα που κατάφεραν να την ελέγξουν σε σύντομο χρόνο.

Σε όλο τον νόμο πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 και 9 μποφόρ με την Πολιτική Προστασία να βρίσκεται σε εγρήγορση και επιφυλακή.

Οι δράσεις και τα επιχειρησιακά σενάρια για τη 2η μέρα της μεγάλης άσκησης ΜΙΝΩΑΣ αναβλήθηκαν λόγω της κατάστασης που δημιούργησε η φωτιά στο ναυστάθμο Σούδας, η οποία έκαψε μεγάλη έκταση με δέντρα κυρίως στην ανατολική πλευρά των εγκαταστάσεων του ναυτικού νοσοκομείου και του οικισμού της ναυτικής βάσης.

Από την αντιπεριφερεια καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα