back to top
37.1 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

37.1 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Στον Εισαγγελέα οι 60 συλληφθέντες για οπαδική βία – Δικογραφία 3.000 σελίδων με 158 ονόματα

Διαβάστε επίσης

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν οι 60 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του αστυνομικου των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων με τέσσερα λεωφορεία και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Αναμένεται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών αφού μελετήσει τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις αστυνομικές αρχές να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους και για ποια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες φέρονται ότι σύστησαν εγκληματική οργάνωση και τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις τουλάχιστον από το 2019, μεταξύ αυτών και τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, μετά από 4 μήνες ερευνών έχει σχηματισθεί δικογραφία πάνω από 3.000 σελίδες που αφορά 158 άτομα και περιλαμβάνει μαρτυρίες, βίντεο, ευρήματα – πειστήρια που αφορούν και αλλά περιστατικά οπαδικής βίας πέραν της δολοφονικής επίθεσης του 31χρονου αστυνομικούΛυγγερίδη τον Δεκέμβριο του 2023. Μάλιστα οι 5 εξ αυτών θεωρούντια ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου ΛυγγερίδηΚάποιοι εκ των συλληφθέντων φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια στους αγώνες Βόλος-Ολυμπιακός, Ολυμπιακός-Άρης και Πας Γιάννενα-Ολυμπιακός.

Από τα 60 άτομα φέρονται ταυτοποιημένα τα περισσότερα 11-12 περιπτώσεις οπαδικής βίας.

Σύμφωνα πάντα με αστυνομικές αρχές στον πυρήνα του αστερισμού αυτού βρίσκονται τρία άτομα οι οποίοι οργάνωναν καθοδηγούσαν και εξόπλιζαν τους χούλιγκανς κατα τις εγκληματικές τους πράξεις . Πρόκειται για τον «αρχηγό» συνδέσμου οργανωμένων οπαδών, τον λεγόμενο «Ρουμάνο» και τον μάνατζερ γνωστού τράπερ ο οποίος και τον Δεκέμβριο του 2023 είχε μπει στο κάδρο των υπόπτων.

Μίνα Μουστάκα, Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα