back to top
29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

O τραγουδοποιός Γιώργος Χατζηπιερής… SOLO στον Αθήνα 9.84!

Διαβάστε επίσης

Κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί και για μια ώρα ένας καλεσμένος αυτοσχεδιάζει στο μικρόφωνο του Αθήνα 9,84!

Αποκαλύπτεται, συγκινείται, χαμογελάει, θυμάται στιγμές της δημιουργικής του πορείας και μοιράζεται εικόνες από το παρόν και το μέλλον του.

Αυτή την Κυριακή 28 Απριλίου , καλεσμένος ο τραγουδοποιός Γιώργος Χατζηπιερής.

Ο δημιουργός του « Τεμπέλη Δράκου» έρχεται στο στούντιο του Αθήνα 9,84 και μας αφηγείται την ιστορία της πλέον δημοφιλούς σειράς παιδικών τραγουδιών που ξεκίνησε το 2005 και πλέον αριθμεί πέντε δίσκους και εκατομμύρια views και plays σε Youtube και Spotify. Μιλά επίσης για την καλλιτεχνική του πορεία , τα πρώτα μουσικά ερεθίσματα ,πως ξεκίνησε να γράφει παιδικά τραγούδια για την κόρη του, πως συνδυάζεται η δικηγορία με το Ελεφαντάκι, το Δέκα Καβουράκια, το Σκουλουκούιν, την Πατάτα.
Φυσικά, μιλά για την επιστροφή του Τεμπέλη Δράκου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για 3 συναυλίες 10-11 και 12/5 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

 

Πρόκειται για μια μουσική παράσταση σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου με ερμηνευτές τους Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη, Γιάννη Διονυσίου αλλά και τον ίδιο τον συνθέτη, που μας μεταφέρει το μαγικό σύμπαν του Τεμπέλη Δράκου στη σκηνή.

 

Η παράσταση ξεκίνησε την διαδρομή της στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας τον Δεκέμβριο του 2022 και συνέχισε την πορεία της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Δεκέμβριος 2023), σε αίθουσες υπερπλήρεις, σκορπώντας ενθουσιασμό στο παιδικό και ενήλικο κοινό και αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.

Επιμέλεια και παραγωγή εκπομπής : Αριστέα Γιάννου

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα