back to top
19.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Οξύτατες αντιδράσεις στη Βουλή για τις απειλητικές νουθεσίες του Κ. Βελόπουλου

Διαβάστε επίσης

Οξύτατες αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή, η υπό μορφή απειλητικής προειδοποίησης νουθεσία του Κυριάκου Βελόπουλου, προς τους βουλευτές που υπερψήφισαν το νόμο για το γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών «να σεβαστούν τις άγιες ημέρες του Πάσχα και να μην πιάσουν  στασίδι στις εκκλησίες».

«Αντικοινοβουλευτική και αντιχριστιανική», χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης, λέγοντας ότι πρόκειται για μία στάση που αποτελεί αποδοχή πράξεων βίας και στοχοποίησης βουλευτών. «Δεν την αποδεχόμαστε από ανθρώπους που εμπορεύτηκαν δήθεν επιστολές του Χριστού»,  είπε χαρακτηριστικά.

Όμως, και ο Πρόεδρος  της Βουλής Κώστας Τασούλας,σχολίασε ότι η περίεργη δήθεν προστατευτική έκκληση προς τους βουλευτές της Ν.Δ. να μην πηγαίνουν στις εκκλησίες, είναι στην ουσία μια έμμεση προτροπή πυροδότησης επεισοδίων. «Πρέπει να σοβαρευτούμε», τόνισε ο κ.Τασούλας, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν  μπορεί να αντιληφθεί ότι λόγω των εκλογών, υπάρχει μία έξαρση του πολιτικού κλίματος, αλλά δεν είναι δυνατόν λόγω αυτού,να φτάσουμε σε πυροδότηση επεισοδίων.

«Είχαμε πρόσφατα εντελώς απαράδεκτα γεγονότα σε βάρος βουλευτών, μέσα σε εκκλησία χειροδικία απαράδεκτη, χυδαία, απρόκλητη, είχαμε κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εκδηλώσεων διατύπωση απόψεων εις βάρος του πολιτικού προσωπικού για έκφραση γνώμης και ψήφου, και μάλιστα από λειτουργούς της θρησκείας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής. Και πρόσθεσε: « Όσοι έμμεσα παροτρύνουν σε βία υπό τον γελοίο και προφανή μανδύα της προφύλαξης, δεν εμπιστεύονται τον ελληνικό λαό και θέλουν στη θέση της ψήφου και τις πλειοψηφίες να βάλουν την φασαρία, τον καβγά, τον φόβο, την αγωνία, την τοξικότητα και την υπερένταση».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Διονύσης Καλαματιανός, καταδίκασε απερίφραστα «συμπεριφορές που υποδαυλίζουν ακραίες θέσεις και οδηγούν σε κάμψη του ελεύθερου φρονήματος των βουλευτών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος , επεσήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοιου είδους συμπεριφορές που οδηγούν στην τοξικότητα και στο μίσος, «γιατί πάθαμε και μάθαμε ως χώρα.»

Ο Θανάσης Παφίλης εκ μέρους του ΚΚΕ,κατηγόρησε «όσους εργαλειοποιούν την πίστη που έχει ένας χριστιανός και την χρησιμοποιούν για πολιτικά οφέλη».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα, είπε ότι η ίδια θα πάει στην εκκλησία και δεν δέχεται υποδείξεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βελόπουλος υποδαυλίζει το μίσος και την ένταση

Επίθεση στον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλου εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας του προσπάθεια υποδαύλισης του μίσους και της έντασης με τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε από το βήμα της Βουλής για το εάν μπορούν να εισέρχονται στις εκκλησίες όσοι ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Χρίζοντας τον εαυτό του «πορτιέρη» στην πίστη, ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος επιχειρεί επί της ουσίας να απαγορεύσει την είσοδο στις εκκλησίες σε όσους «τόλμησαν» να πράξουν το αυτονόητο για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δικαιολογώντας από τώρα νέα περιστατικά προπηλακισμών και χειροδικίας.

Και διεκδικώντας για τον ίδιο και το κόμμα του την αποκλειστικότητα στη θρησκευτική πίστη και έκφραση» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημήτρης Ράντος, Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα