back to top
18.2 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Έρευνες διεξάγει η αστυνομία για να διαπιστώσει τις ακριβής συνθήκες του φονικού περιστατικού, έξω από νυχτερινό κέντρο στη λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου.

Λίγο πριν από τις τέσσερις τα ξημερώματα, ένας νεαρός εντοπίστηκε βαρύτατα τραυματισμένος και κατέληξε λίγο μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο, ενώ άλλο ένα νεαρό άτομο εντοπίστηκε τραυματισμένο και νοσηλεύεται. Στο σημείο εντοπίστηκε ένα όπλο και κάλυκας από σφαίρα 9 χιλιοστών.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο χέρι στις δυόμιση τα ξημερώματα, κατά τα επεισόδια που προκάλεσε ομάδα 30 ατόμων που έβαλε στόχο με πέτρες τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στη συμβολή Μπενάκη με Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια. Οι άγνωστοι έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένο όχημα το οποίο κάηκε ολοσχερώς.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν 7 από τα 31 άτομα τα οποία απολογήθηκαν χθες ενώπιον των ανακριτικών αρχών, κατηγορούμενα για εγκληματική οργάνωση και συμμετοχή κατά περίπτωση στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγεριδη. Ανάμεσα σ’ αυτούς και δύο από τους θεωρούμενους, στη δικογραφία, ως μέλη της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης στους οποίους αποδίδεται ηθική αυτουργία στη δολοφονία. Ο ένας από τους δύο, με το προσωνύμιο «Κοκός», υπέστη κρίση πανικού στο άκουσμα της προφυλάκισης και επιχείρησε να αυτοτραυματιστει στα χέρια με τηλεκάρτα που είχε στην κατοχή του. Μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία» όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Οι υπόλοιποι 27 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους: εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων και απαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων. Σήμερα οδηγούνται στους ανακριτές και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Διευκρινήσεις σχετικά με την διάρρηξη που έγινε στην Διεύθυνση Εκλογών έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, σε επίπεδο ασφάλειας δικτύων, ηλεκτρονικών μέσων και ελέγχων από το Τμήμα Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου, και δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο. Σημειώνει επίσης ότι η έρευνα της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές χθες στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε χθες έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον πριν από την έναρξη του ετήσιου δείπνου της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, απαιτώντας να σταματήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ να υποστηρίζει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. Ο πρόεδρος Μπάιντεν απέφυγε τον κύριο όγκο των διαδηλωτών, ωστόσο ήρθε αντιμέτωπος με μία μικρότερη ομάδα που τον περίμενε στην πίσω είσοδο του ξενοδοχείου. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια λόγω των επεισοδιακών, φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων, που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες σε αρκετές πανεπιστημιουπόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Μόνο χθες, συνελήφθησαν 200 διαδηλωτές σε τρία αμερικανικά πανεπιστήμια κατά την εκκένωση από την αστυνομία των καταυλισμών που είχαν στήσει.

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή των Βαΐων τα καταστήματα στο πλαίσιο του Πασχαλινού εορταστικού ωραρίου. Τα εμπορικά μπορούν να λειτουργήσουν ως τις 4 το απόγευμα και ως τις 8 πολυκαταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων.

Κατολίσθηση σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Θηρασιά, στη Σαντορίνη, δίπλα από το λιμάνι του Κόρφου. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά υλικές ζημιές σε καταστήματα της περιοχής.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 8η αγωνιστική των Playoffs της Σούπερ Λιγκ παίζουν στις πέντε: Ολυμπιακός – Λαμία. Επτά και μισή: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Οχτώ και μισή: Παναθηναϊκός – Άρης.

Στα χθεσινά αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής των Playouts: Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ: 1-1. Βόλος – Πανσερραϊκός 1-0. Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα: 2-3 και Παναιτωλικός – Ατρόμητος:1-0.

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις αρχικά στην Αττική και από το μεσημέρι γενικά αίθριος καιρός. Θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα