back to top
18.4 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Στις ανακριτικές αρχές οδηγούνται σήμερα οι υπόλοιποι 30 και πλέον κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση οπαδών, στην οποία αποδίδεται η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Χθες στη φυλακή οδηγήθηκαν 7 από τα 31 άτομα, τα οποία απολογήθηκαν. Ανάμεσά τους και δύο από τους θεωρούμενους, στη δικογραφία, ως μέλη της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης, στους οποίους αποδίδεται ηθική αυτουργία στη δολοφονία. Οι υπόλοιποι 27 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συναγερμός στην πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε κέντρο διασκέδασης, στην οδό Κουντουριώτου, στην περιοχή του λιμανιού. Οι δρόμοι γύρω από το σημείο έχουν αποκλειστεί, ενώ λόγω του καπνού η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Το νυχτερινό κέντρο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, γύρω στις 7 και μισή το πρωί, ήταν κλειστό.

Έρευνες διεξάγει η αστυνομία για να διαπιστώσει τις ακριβείς συνθήκες του φονικού περιστατικού, έξω από νυχτερινό κέντρο στη λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου. Λίγο πριν από τις τέσσερις τα ξημερώματα, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και παρέλαβε έναν νεαρό τραυματισμένο στο λαιμό, ο οποίος κατέληξε λίγο μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο, και έναν 23χρονο ο οποίος έφερε τραύμα από πυροβολισμό στην κοιλιακή χώρα και νοσηλεύεται. Στο σημείο εντοπίστηκε ένα όπλο μέσα σε γλάστρα και ένας κάλυκας από σφαίρα 9 χιλιοστών.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο χέρι στις δυόμιση τα ξημερώματα, κατά τα επεισόδια που προκάλεσε ομάδα περίπου 100 ατόμων που έβαλε στόχο με πέτρες αστυνομικές δυνάμεις στη συμβολή Μπενάκη με Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια. Οι άγνωστοι έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένο όχημα το οποίο κάηκε ολοσχερώς.

Ανοιχτά σήμερα Κυριακή των Βαΐων τα καταστήματα στο πλαίσιο του Πασχαλινού εορταστικού ωραρίου. Τα εμπορικά μπορούν να λειτουργήσουν ως τις 4 το απόγευμα και ως τις 8 πολυκαταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων.

Σε εξέλιξη ο αγώνας δρόμου Χαϊδάρι- Καισαριανή που διοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ, τιμώντας τους 200 αντιστασιακούς που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής το 1944 από τους ναζί. Οι δρομείς ξεκίνησαν από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου και θα τερματίσουν στο Σκοπευτήριο. Αναλυτικά η διαδρομή στον ιστότοπο του σταθμού athina984.gr.

Τον Λίβανο επισκέπτεται σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ. Θα επιχειρήσει να προωθήσει τις προτάσεις του για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης και μιας πιθανής σύρραξης μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ. Νωρίτερα ο Σεζουρνέ είχε προτείνει την υποχώρηση της μονάδας ελίτ της Χεζμπολάχ 10 χιλιόμετρα από τα ισραηλινά σύνορα, με αντάλλαγμα το Ισραήλ να σταματήσει τα πλήγματά του εναντίον του νότιου Λιβάνου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 8η αγωνιστική των Playoffs της Σούπερ Λιγκ παίζουν στις πέντε: Ολυμπιακός – Λαμία. Επτά και μισή: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Οχτώ και μισή: Παναθηναϊκός – Άρης.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος καιρός. Θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα