back to top
17 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

17 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Μπαράζ συλλαλητηρίων για την εργατική Πρωτομαγιά – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Διαβάστε επίσης

Απεργία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου ενώ η Πρωτομαγιά μεταφέρθηκε την Τρίτη του Πάσχα.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν την Πρωτομαγιά, τη Μεγάλη Τετάρτη, θα λάβουν μέρος και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς οι οποίοι μεταξύ άλλων διεκδικούν: Συλλογικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση όλων των κενών οργανικών θέσεων, Κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων.

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Οι Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από τις 09:30 ως τις 16:30 και το Τραμ από τις 09:00 ως τις 21:00 λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Εν τω μεταξύ, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ ο σταθμός του Μετρό Σύνταγμα θα παραμείνει κλειστός από τις 9:30 το πρωί και μέχρι νεοτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.

Τα δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται κανονικά μεταξύ 09:30 – 16:30.

Λεωφορεία – Τρόλεϊ

Το συνδικάτο εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην απεργία με στάσεις εργασίας. Ειδικότερα, δεν θα κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις αστικές γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Τρένα – Προαστιακός

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Η Hellenic Train σε ανακοίνωσή της ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αύριο Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου, θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στο κέντρο της Αθήνας λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων

Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα θα εφαρμόσει η ΕΛΑΣ αύριο από τις 09:30 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης εξαγγελθεισών συναθροίσεων – συγκεντρώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών- σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους παραπάνω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων – συγκεντρώσεων

Δρομολόγια που θα γίνουν με προσωπικό ασφαλείας

Ωστόσο, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:

Στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα: 52, 53, 56 και 57

Στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισας: 1591, 1592, 2593, 2594, 1597 και 1598

Στο τμήμα Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς: 1300, 1305, 1318, 1323, 1326 και 2301

Στο τμήμα Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Πειραιάς: 1206, 1207, 1222, 1223, 1230 και 1231

Στο τμήμα Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα: 1532, 1535, 1550, 1553, 2530 και 2533

Στο τμήμα Κιάτο – Πάτρα – Κιάτο θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων:

Από Πάτρα C15 (14:25) και C23 (18:25)

Από Κιάτο C14 (16:05) και C24 (20:05)

Τροποποιήσεις δρομολογίων

Επίσης, λόγω της απεργίας τροποποιούνται τα παρακάτω δρομολόγια:

Στο τμήμα Πειραιάς-Κιάτο-Πειραιάς:

Την Μ. Τρίτη 30.04.2024 οι αμαξοστοιχίες 2302 και 2304 θα πραγματοποιήσουν το δρομολόγιο τους από Πειραιά προς Άνω Λιόσια με τρένο και στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κιάτο θα υποκατασταθούν με λεωφορεία.

Στο τμήμα Αθήνα-Χαλκίδα-Αθήνα:

Την Μ. Τρίτη 30.04.2024 η αμαξοστοιχία 2534 θα εκτελεστεί από Αθήνα προς Αφίδναι με τρένο και στο τμήμα Αφίδναι – Χαλκίδα θα υποκατασταθεί με λεωφορείο. Επίσης, η αμαξοστοιχία 2539 στο τμήμα Χαλκίδα – Οινόη θα υποκατασταθεί με λεωφορείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια συμβουλευτείτε τα κατά τόπους εκδοτήρια, την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων (https://tickets.hellenictrain.gr/), την εφαρμογή της Hellenic Train για κινητές συσκευές (HellenicTrain App), ή το 14511 (τηλέφωνο εξυπηρέτησης επιβατών)».

Η κινητοποίηση, θα έχει τη μορφή Γενικής Απεργίας καθώς καλύπτει τους εργαζόμενους τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, παρά την απόφαση του υπουργείου Εργασίας για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς στις 7 Μαΐου.

Υπό την συνδικαλιστική ομπρέλα της ΑΔΕΔΥ, στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα υπουργεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις εφορίες και τις πολεοδομίες.

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν στην κινητοποίηση και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης.

Απροσπέλαστο για τα αυτοκίνητα θα καταστήσουν το κέντρο της Αθήνας τα απεργιακά συλλαλητήρια και οι προσυγκεντρώσεις.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, της ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα στον πεζόδρομο της Κοραή, ενώ το ΠΑΜΕ, καλεί στις 10:30 το πρωί, στο Σύνταγμα.

Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί για τις 9.30πμ στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, μαζικοί φορείς του δήμου Αθήνας, των Νοτιοδυτικών, Δυτικών, Βορειοδυτικών και Βόρειων Συνοικιών της Αθήνας.

Προπύλαια: Σωματεία Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, Σύλλογοι Φοιτητών, Συντονιστικά Μαθητών.

Στύλοι του Ολυμπίου Διός: Σωματεία υγειονομικών και Ειδικής Αγωγής, Σωματεία Υπουργείων, της Αποκεντρωμένης και Περιφερειακής διοίκησης, Σωματεία δήμων, μαζικοί φορείς των Ανατολικών και Νοτίων Συνοικιών της Αθήνας.

Δημήτρης Κωστάκος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα