back to top
15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Έξι χρόνια μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι, που άφησε πίσω της 104 νεκρούς και εκατοντάδες κατεστραμμένες περιουσίες, ανακοινώνονται σήμερα από το 3μελες Πλημμελειοδικείο της Αθήνας οι ποινές για τους 21ναν κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, σωματική βλάβη από αμέλεια και εμπρησμού από αμέλεια κατά περίσταση είναι εννέα κατηγορούμενοι.

Στη φυλακή οδηγούνται πέντε από τους 32 συλληφθέντες που απολογήθηκαν την Κυριακή για εγκληματική οργάνωση οπαδικής βίας και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο ‘’Μελίνα Μερκούρη’’.

Ανάμεσά στους προφυλακισθέντες και ένας εκ των φερόμενων ηγετικών στελεχών αλλά και ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, γνωστός ως ”Κοντός’’.

Η επέκταση του μπόνους στους υπαλλήλους του Δημοσίου, η επιτάχυνση στην απονομή Δικαιοσύνης, η Εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία καθώς και το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει στις 11.

Εκπνέει σήμερα, η προθεσμία για την εγγραφή ψηφοφόρων για την επιστολική ψήφο στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές πραγματοποιούνται μέσω της εφαρμογής epistoliki.ypes.gov.gr, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω του gov.gr και των ιστοσελίδων των υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών.

“Η ψήφος των ευρωεκλογών είναι ψήφος ευθύνης, πραγματικής προόδου και δημοκρατικής εγρήγορσης. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί ο αποκλεισμός των Σπαρτιατών επιτεύχθηκε μέσα από τις νομοθετικές ρυθμίσεις τις οποίες εμείς ψηφίσαμε και τα υπομνήματα που καταθέσαμε”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την επίσπευση των ερευνών ώστε να δοθεί έγκυρη απάντηση στο ερώτημα αν υπήρχε παράνομη μεταφορά ξυλολίου ή και παρεμφερών προϊόντων από την εμπορική αμαξοστοιχία, που συγκρούστηκε με την επιβατική στα Τέμπη, ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και τονίζει ότι «ο ελληνικός λαός δε θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια’’.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με συνεργάτες του, ο κ. Κασσελάκης αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της περιοδείας του σε 20 νησιά του Αιγαίου, που ολοκληρώθηκε χθες.

Βολές κατά της κυβέρνησης και από το ΠΑΣΟΚ στον απόηχο της υπόθεσης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών. Από την Αμφιλοχία ο Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε αδιανόητο λίγες εβδομάδες πριν, να έχουμε συνεχιζόμενα κρούσματα που πλήττουν το κύρος του κράτους και την εμπιστοσύνη των πολιτών στην εκλογική διαδικασία’’.

Πρόσκληση να ενισχυθεί στην ευρωκάλπη το ΚΚΕ για να δυναμώσει το εργατικό λαϊκό κίνημα, απηύθυνε από την Νέα Υόρκη ο ΓΓ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο περιοδείας του σε ΗΠΑ και Καναδά.

Έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας συγκάλεσε χθες το βράδυ, ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων που θα συνεχίσουν να πνέουν κατά τόπους και τις επόμενες ημέρες.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του κ. Κικίλια, για τις σημαντικές ποινές που επισύρει πλέον ο εξ αμελείας εμπρησμός.

Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ έγιναν 3 συλλήψεις για εμπρησμούς και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Ένας εκ των συλληφθέντων αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 05:07 στον θαλάσσιο χώρο του Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με το Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 50 χιλιόμετρα βόρεια του Ηρακλείου Κρήτης και είχε εστιακό βάθος 15,2 Χλμ.

Εκπνέει αύριο η προθεσμία που έχουν οι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές τους μηχανές. Ήδη, το 95% των επιχειρήσεων έχουν συμμορφωθεί με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, καθώς είτε έχουν διασυνδεθεί είτε έχουν προγραμματίσει ραντεβού με τεχνικό εγκατάστασης για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν την Μ. Τετάρτη 1η Μαϊου οι συρμοί μετρό, ηλεκτρικού και τραμ, οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ και ο προαστιακός, ενώ τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια, εξαιτίας της απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή, στη Βούλα Αττικής. Στην κατάσβεσή της επιχειρούν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Στη διεθνή επικαιρότητα, αντιπροσωπεία της Χαμάς θα επισκεφθεί σήμερα το Κάιρο για συνομιλίες με στόχο την εξασφάλιση εκεχειρίας, όπως δήλωσε (χθες) στο Reuters αξιωματούχος της Χαμάς καθώς οι μεσολαβητές εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη συμφωνίας ενόψει ισραηλινής επίθεσης στην πόλη Ράφα.

Και τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς και την εκεχειρία στη Γάζα.

Για χαώδεις διαφωνίες έκαναν λόγο δυο μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης

Σε αυτό το φόντο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί στο Ισραήλ και στην Ιορδανία την Τετάρτη, την επομένη της συμμετοχής του σε σύνοδο κορυφής στη Σαουδική Αραβία με θέμα την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Δραματική έκκληση στους συμμάχους της Ουκρανίας να ενισχύσουν την αεράμυνα της χώρας του και να εντείνουν τις παραδόσεις όπλων απηύθυνε ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την παραδοχή ότι ο ουκρανικός στρατός υποχωρεί σε τουλάχιστον τρία σημεία στο ανατολικό μέτωπο.

Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου εξωτερικών διαμήνυσε ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να παραχωρήσει εδάφη που κατάσχεσε από την Ουκρανία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα