back to top
18.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

18.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Σχεδόν έξι χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ανακοινώνεται σε λίγη ώρα η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για τους 21 κατηγορούμενους, οι οποίοι κατά περίπτωση δικάζονται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματικές βλάβες και εμπρησμό από αμέλεια.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση, ένοχοι κατά περίσταση είναι εννέα κατηγορούμενοι.

Τις επόμενες κινήσεις τους μελετούν οι ανακριτές στην υπόθεση της εγκληματικής δράσης οπαδών και της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Σε μία μαραθώνια διαδικασία απολογήθηκαν το σαββατοκύριακο 63 κατηγορούμενοι.

Συνολικά προφυλακιστέοι κρίθηκαν 12, κάποιοι εκ των οποίων έχουν, με βάση την δικογραφία, ηγετικό ρόλο στην δομή των οργανωμένων οπαδών, ενώ τους αποδίδεται και ηθική αυτουργία στην δολοφονία του αστυνομικού.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης, καθώς το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 167 άτομα.

Συνεδριάζει στις 11 το Υπουργικό Συμβούλιο. Παρουσιάζονται νομοσχέδια σχετικά με τους δείκτες μέτρησης απόδοσης και τα μπόνους στο Δημόσιο, την επιτάχυνση στην απονομή Δικαιοσύνης, την Εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία καθώς και θέματα ανάπτυξης.

Στο “στόχαστρο” της εφορίας 120.000 ΑΦΜ, στο πλαίσιο των ελέγχων και διασταυρώσεων για απόκρυψη φορολογητέας ύλης ή αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας, με στόχο την είσπραξη εσόδων 1,2 δισ.ευρώ.

Έκτακτη σύσκεψη χθες βράδυ του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων που θα συνεχίσουν να πνέουν κατά τόπους τις επόμενες ημέρες. Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ έγιναν 3 συλλήψεις για εμπρησμούς και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Ένας εκ των συλληφθέντων αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την επιστολική ψήφο. Μέχρι το πρωί της Κυριακής είχαν κατατεθεί 158.000 αιτήσεις, από αυτές οι 41.000 από Έλληνες του εξωτερικού.

Σε εορταστικό ωράριο τα εμπορικά καταστήματα. Ως τη Μεγάλη Πέμπτη λειτουργούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Απεργία την Πρωτομαγιά σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, ΟΣΕ και προαστιακό. Δεμένα θα μείνουν τα πλοία. Αναμένονται οι ανακοινώσεις των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Νέα ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:24 το πρωί στον θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ηρακλείου Κρήτης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Η Χαμάς δίνει σήμερα την απάντησή της στη νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο Κάιρο θα γίνει τριμερής συνάντηση Αιγύπτου/Κατάρ/Χαμάς. «Η ατμόσφαιρα είναι θετική, αν εξαιρεθούν τα νέα εμπόδια που τίθενται από το Ισραήλ», σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στη Χαμάς.

Πρόκειται για πρόταση που καταρτίστηκε από το Κάιρο και τροποποιήθηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση.
Νέα περιοδεία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στη Μέση Ανατολή. Πρώτος του σταθμός η Σαουδική Αραβία.

Ο ισπανός σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας εάν θα παραιτηθεί ή όχι, μετά τις κατηγορίες για διαφθορά με τις οποίες έχει βρεθεί αντιμέτωπη η σύζυγός του Μπεγόνια Γκόμεθ.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα