back to top
17 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

17 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Η ετυμηγορία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για την πυρκαγιά στο Μάτι επέφερε το πρωί έντονες διαμαρτυρίες από συγγενείς των θυμάτων και ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα στην αίθουσα. Οι καταδίκες αφορούν πολυετείς ποινές κάθειρξης που μετατράπηκαν σε χρηματικές προς 10 ευρώ ημερησίως με τους καταδικασθέντες να καλούνται να πληρώσουν περίπου 40.000 ευρώ. Ειδικότερα η έδρα καταδίκασε 6 από τους συνολικά 21ένα κατηγορουμένους, και επέβαλε ποινές φυλάκισης που σωρευτικά φτάνουν τα 111 έτη, ορίζοντας εκτιτέα μόνο τα πέντε. Ένοχοι κρίθηκαν ο τότε αρχηγός και υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Τερζούδης και Βασίλης Ματθαιόπουλος και άλλα τρία στελέχη του σώματος, ενώ καταδικάστηκε με ποινή τριών ετών και ο κάτοικος που έβαλε τη φωτιά.  

Υπάρχει σεβασμός στο θεσμό της Δικαιοσύνης και στη λειτουργία της, ωστόσο στην απόφαση για το Μάτι υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα που δεν ξέρουμε πως απαντώνται από την απόφαση. Τα ερωτήματα των συγγενών πρέπει να απαντηθούν και μάλιστα τα ερωτήματα αυτά έχουν και πολιτικό περιεχόμενο” δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη.

Η απόφαση δικαίως προκαλεί την οργή των συγγενών των θυμάτων. Διαπνέεται από τη γνωστή λογική του “ανθρώπινου λάθους”, που εξαντλεί την απόδοση ευθυνών σε κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες και μάλιστα με χαμηλές ποινές, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο τους υψηλά ιστάμενους και τους πολιτικά υπεύθυνους σχολιάζει το ΚΚΕ.

Καλύτερη η εικόνα στη φωτιά που ξέσπασε  νωρίτερα στον Νέο Ερινεό Αιγιαλείας, σε αγροτοδασική έκταση. Λόγω των ισχυρών ανέμων υπάρχουν ενεργές διάσπαρτες εστίες.

Προφυλακίστηκαν 19 κατηγορούμενοι από τους 67 που συνελήφθησαν για την υπόθεση της εγκληματικής δράσης οπαδών και της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.  

Μήνυμα του Πρωθυπουργού κατά της αποχής από τις ευρωεκλογές στην εισήγηση του στο Υπουργικό Συμβούλιο, υπενθυμίζοντας τις περιπέτειες που μπορεί να φέρει στη χώρα η αποχή από την εκλογική διαδικασία.   Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό κεντρικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η  ενίσχυση μισθών και συντάξεων εντός της τετραετίας, αλλά και καταπολέμηση της ακρίβειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε και ειδικό μπόνους παραγωγικότητας στους δημόσιους υπαλλήλους καθώς και σε τμήματα που θα πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους.

«O Πρωθυπουργός ανακοίνωσε για τους δημοσίους υπαλλήλους πριμ, που ουσιαστικά είναι πριν. «Πριν από τις ευρωεκλογές, για να με ψηφίσετε» επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Ζήτημα παραίτησης της υπουργού εσωτερικών Νίκης Κεραμέως έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης στον απόηχο της υπόθεσης διάρρηξης και της διαρροής προσωπικών δεδομένων, μιλώντας στο OPEN. Αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε οτι το ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί για τον μεγάλο στόχο: Στις επόμενες εθνικές εκλογές να υπάρχει αντίπαλος που θα μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ.  Για άγχος που τον οδηγεί σε πανικό, τον οποίο δεν μπορεί να κρύψει πίσω από την επίκληση της σοβαρότητας, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αφορμή τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη.

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εγγραφές της επιστολής ψήφου. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών Ενημέρωση ως τις 14.30 μετά το μεσημέρι είχαν εγγραφεί συνολικά 186.117 Έλληνες από 127 διαφορετικές χώρες. 

 

Εννέα το πρωί με εννέα το βράδυ λειτουργούν από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα. Μία μετά το μεσημέρι με επτά το απόγευμα θα μείνουν ανοικτά την Μ. Παρασκευή ενώ το Μ. Σάββατο θα λειτουργήσουν 9 με 3 μετά το μεσημέρι. 

Την τιμητική τους έχουν αυτές τις ημέρες οι αγορές των νονών, οι οποίοι καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς τσουχτερές είναι οι τιμές σε λαμπάδες, παπούτσια ναι πασχαλινά αυγά. Ο Μιχάλης Λεγάκης ετοίμασε το ρεπορταζ….

Χειρόφρενο τραβούν ανήμερα την Πρωτομαγιά μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, σύμφωνα με τις έως τώρα αποφάσεις των συνδικάτων. 24ωρη απεργία και σε ΟΣΕ και προαστιακό. Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Έως αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. 

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι η Χαμάς θα αποδεχθεί την «εξαιρετικά γενναιόδωρη» πρόταση του Ισραήλ, όπως τη χαρακτήρισε, προκειμένου να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων. Επανέλαβε την αντίθεση της χώρας του σε μια ισραηλινή επίθεση στην πόλη της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Την αισιοδοξία του για μια νέα εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε και ο υπ Εξωτερικών της Αιγύπτου, καθώς, όπως είπε, μια αντιπροσωπεία της Χαμάς αναμένεται σήμερα στο Κάιρο για συνομιλίες.

Νέο ρεκόρ ζέστης τον Απρίλιο  στην Μιανμάρ. Χθες  το θερμόμετρο έδειξε 48,2 βαθμούς  στο κεντρικό τμήμα της χώρας, για πρώτη φορά από την αρχή της τήρησης δεδομένων πριν από 56 χρόνια. Κλειστά τα σχολεία στις Φιλιππίνες ενώ σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία οι αρχές προβαίνουν σε σειρά προειδοποιήσεων όσον αφορά την υγεία.

Και ο καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμούς αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα