back to top
18.5 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

18.5 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Βουλή: Αντιδράσεις για την τροπολογία για τις αποζημιώσεις των ιδιωτών γιατρών – Ένσταση αντισυνταγματικότητας από το ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε επίσης

Με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ να καταθέτει ένσταση αντισυνταγματικότητας επί της τροπολογίας του υπουργείου Υγείας που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να χρησιμοποιούν έναντι αποζημίωσης, τις υποδομές δημόσιων νοσοκομείων για την πραγματοποίηση χειρουργικών πράξεων, ξεκίνησε στη Βουλή, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του προγράμματος στέγασης και εργασίας για τους αστέγους.

Να αποσυρθεί η «ολέθρια» και «κατάπτυστη» τροπολογία, ζήτησε με την έναρξη της συνεδρίασης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος,λέγοντας ότι «είναι η ίδια ρύθμιση την οποία ο υπουργός Υγείας προσπάθησε να φέρει ως νομοτεχνική βελτίωση σε προηγούμενο νομοσχέδιο και τώρα, την επανακαταθέτει ως τροπολογία, με πλήρη όμως απουσία διαλόγου και διαβούλευσης».

«Η κυβέρνηση οδηγεί μεθοδευμένα και στοχευμένα στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ», ανέφερε η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Καζάνη.

Νωρίτερα, εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της «εξυπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα και είναι μακριά από τα προβλήματα των πολιτών και ειδικότερα εκείνων που ζουν σε δύσκολες συνθήκες».

«Η τροπολογία προσθέτει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της διαμόρφωσης των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις», σχολίασε η Βιβή Δάγκα εκ μέρους του ΚΚΕ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Ευκλείδης Τσακαλώτος, ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας λέγοντας ότι είναι απαράδεκτη τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας και ότι ρύθμιση «εντάσσεται στην εκ του πονηρού πρακτική της κυβέρνησης με την οποία κόβεται φέτα – φέτα το κοινωνικό κράτος».

«Η κυβέρνηση με την τροπολογία αυτή, παραδέχεται ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να αναμορφώσει το ΕΣΥ και δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία», ανέφερε ειδική αγορήτρια της Ελληνικής Λύσης Μαρία Αθανασίου.

«Είναι ντροπή η κυβέρνηση να κλείνει το μάτι στους γιατρούς αλλά και στους ασθενείς που έχουν στην άκρη πέντε φράγκα», υποστήριξε ο ειδικός αγορητής της «Νίκης» Νίκος Παπαδόπουλος.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα