back to top
21.1 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

21.1 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Οι προτεραιότητες της Ένωσης θα απαιτήσουν μια μεγαλύτερη κοινή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση τονίζει στον ΑΘΗΝΑ 9.84 ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Η ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ένωσης αποτελούν βασικές προτεραιότητες των ευρωπαϊκών θεσμών για την επόμενη θητεία των οργάνων, επεσήμανε.

Στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων συγκαταλέγεται ο τρόπος χρηματοδότησης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας με το θέμα κοινού δανεισμού να είναι ανοιχτό, όπως και η “επόμενη μέρα” του Ταμείου Ανάκαμψης.

Την επίσπευση της καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης για το Μάτι θα ζητήσει σήμερα από τον Προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών, Χριστόφορο Λινό, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, προκειμένου να προσδιοριστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό και να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής.

Οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων αναμένεται να υποβάλουν αίτημα προς την Εισαγγελία Εφετών να ασκήσει έφεση στην απόφαση, τόσο ως προς το σκέλος των ποινών που επιβληθήκαν στους καταδικασθέντες, όσο και ως προς το σκέλος των αθωώσεων.

“Εφαρμόστηκε ο κώδικας του 2019 που ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση Συριζα” επεσήμανε σε χθεσινοβραδινή του ανάρτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Την αποπομπή από την κυβέρνηση και την διαγραφή από την ΚΟ της ΝΔ του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, για τις δηλώσεις του πως «η γυναικοκτονία ως πράξη έχει μια βιολογική βάση” ζητά από τον πρωθυπουργό η αντιπολίτευση. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις.

«Εκείνο το οποίο είπα είναι το αυτονόητο, ότι υπάρχουν διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων, το αρσενικό έχει συνήθως σημαντικότερη σωματική δύναμη, άρα είναι πιο επικίνδυνο στην επιθετικότητα του από το θηλυκό», διευκρίνισε ο υφυπουργός, κάνοντας λόγο για «προβοκατόρικες ερμηνείες».

Ξεπέρασε τις 200.000 ο αριθμός των εγγεγραμμένων στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου, ενόψει των ευρωεκλογών. Το 75,7% προέρχεται από την Ελλάδα. Από 128 χώρες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν.

Για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον δικαστικό χάρτη.

Σε λειτουργία η πλατφόρμα e-Καταναλωτής για την εύρεση χαμηλών τιμών στα σούπερ μάρκετ, αλλά και σε άλλα αγαθά, όπως βενζίνη ή ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι τιμές ενημερώνονται καθημερινά στις 10 το πρωί. Μέσα σε λίγα 24ωρα θα είναι ολοκληρωμένες και οι εκδόσεις για κινητά και tablets.

Καταβάλλονται σήμερα Μ. Τρίτη μέσω του ΟΠΕΚΑ τα κοινωνικά επιδόματα.

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ αύριο Πρωτομαγιά η Αθήνα. 24ωρη απεργία και σε ΟΣΕ και προαστιακό. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις αστικές γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Επιστρέφονται από σήμερα πινακίδες οχημάτων από τη δημοτική αστυνομία της Αθήνας, ενόψει του Πάσχα. Η διαδικασία γίνεται μετά την καταβολή του προστίμου στα γραφεία της αστυνομίας στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 14, από τις 9 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Δεν επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης που αφαιρέθηκαν για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης.

Η Χαμάς αναμένεται σήμερα να απαντήσει στην πρόταση για κατάπαυση του πυρός 40 ημερών στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τους ηγέτες του Κατάρ και της Αιγύπτου να κάνουν «το παν εντός των δυνάμεών τους για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς», καθώς σε αυτό βλέπει «το μοναδικό εμπόδιο στην άμεση κατάπαυση του πυρός».

Οι αντάρτες Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για σειρά πληγμάτων εναντίον δύο εμπορικών και δύο πολεμικών πλοίων. Βλήμα κατέπεσε πολύ κοντά και στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο Κυκλάδες που έπλεε ανοικτά της Υεμένης. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με τη βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας Ambrey και τον αμερικανικό στρατό.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα