back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Την επίσπευση της καθαρογραφής της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, θα ζητήσει σήμερα από τον Προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορο Λινό, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα προκειμένου να προσδιοριστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό, και να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής.

Οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων -οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους για την απόφαση καθώς οι ποινές που επιβλήθηκαν μετατράπηκαν σε χρηματικές, κατά 10 ευρώ ημερησίως- αναμένεται να υποβάλουν αίτημα προς την Εισαγγελία Εφετών να ασκήσει έφεση στην απόφαση, τόσο ως προς το σκέλος των ποινών που επιβληθήκαν στους καταδικασθέντες, όσο και ως προς το σκέλος των αθωώσεων στη δίκη για την πυρκαγιά.

Την αποπομπή από την κυβέρνηση και την διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ, του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο για τις δηλώσεις του πως «η γυναικοκτονία ως πράξη έχει μια βιολογική βάση, ζητά, από τον πρωθυπουργό σύσσωμη η αντιπολίτευση. Ο κ. Βαρτζόπουλος πρόσθεσε πως είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό» καθώς «κυνηγάει την τροφή».

Κανένα «41%» δε σας δίνει το δικαίωμα να κρατήσετε στη θέση του υφυπουργού υγείας έναν άνθρωπο ο οποίος δίνει βιολογικό άλλοθι στις γυναικοκτονίες» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.
Οι θέσεις του Υφυπουργού Υγείας δεν στερούνται μόνο επιστημονικής βάσης, αλλά είναι αναχρονιστικές και άκρως επικίνδυνες, εφόσον δικαιολογούν τέτοιες ειδεχθείς ενέργειες και οπλίζουν το χέρι πιθανών μελλοντικών γυναικοκτόνων», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας.

Οι δηλώσεις Βαρτζόπουλου έρχονται από τις πιο σκοτεινές μέρες της ρατσιστικής ευγονικής και τους πιο ζοφερούς, ολοκληρωτικούς καιρούς της πολιτικής μας ιστορίας, επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

«Εκείνο το οποίο είπα είναι το αυτονόητο, ότι υπάρχουν διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων, το αρσενικό έχει συνήθως σημαντικότερη σωματική δύναμη, άρα είναι πιο επικίνδυνο στην επιθετικότητα του από το θηλυκό, ανέφερε σε νεότερες δηλώσεις του ο υφυπουργός κάνοντας λόγο για «προβοκατόρικες ερμηνείες».

Για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το δικαστικό χάρτη.
Την αντίθεσή τους στην πολυδιάσπαση των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς και στην ίδρυση και λειτουργία έξι νέων Περιφερειακών Πρωτοδικείων, εξέφρασαν με ποσοστό 90,14% οι δικηγόροι της Αθήνας.

Την άρση και των τελευταίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά της COVID-19 σε νοσοκομεία, χώρους φροντίδας ατόμων με χρόνιες παθήσεις και ηλικιωμένους και κλειστές δομές πρόνοιας, εισηγήθηκε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Υγείας.

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την πρωτομαγιά η πρωτεύουσα. 24ωρη απεργία και σε ΟΣΕ και προαστιακό. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί εως 21:00 το βραδυ. Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις αστικές γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, που είχαν αφαιρεθεί από την Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, θα έχουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών από σήμερα Μεγάλη Τρίτη ενόψει του Πάσχα.
Οι πινακίδες επιστρέφονται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος), από τις 09.00 έως τις 15.00.
Δεν επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης που αφαιρέθηκαν για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης.

Ανυπόστατα χαρακτηρίζει ο δήμος Αθηναίων τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν την δημοτική αρχή να ακυρώνει εκδήλωση στην Τεχνόπολη για τα Τέμπη την Μεγάλη Τετάρτη. Η εκδήλωση δεν ακυρώθηκε αλλά αναβλήθηκε, τονίζεται σε ανακοίνωση του Δ. Αθηναίων, διευκρινίζοντας ότι ο λόγος είναι ότι συνέπιπτε με την Πρωτομαγιά και την 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και των δημοσιογράφων, γεγονός που δεν θα επέτρεπε τη συμμετοχή του κόσμου σε αυτήν, ούτε την κατάλληλη προβολή της στα Μέσα Ενημέρωσης.

Στο Περού, τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα.
Αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής, τα αίτια του δυστυχήματος.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα