back to top
20 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

20 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ιταλία: Στη φυλακή ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζανφράνκο Φίνι

Διαβάστε επίσης

Η ιταλική δικαιοσύνη καταδίκασε σε ποινή δυο ετών και οκτώ μηνών φυλάκισης των Τζανφράνκο Φίνι, πρώην αρχηγό του δεξιού κόμματος Εθνική Συμμαχία, πρώην υπουργό Εξωτερικών και πρώην πρόεδρο της Βουλής και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της χώρας.

Η όλη υπόθεση αφορά την πώληση διαμερίσματος που βρίσκεται στο Μονακό και ανήκε αρχικά στα ακίνητα του κόμματος Εθνική Συμμαχία, σε εταιρία που φέρεται να συνδέεται με τον αδελφό της πρώην συντρόφου του Φίνι. Η πρώην σύντροφος του Τζανφράνκο Φίνι, η Ελιζαμπέτα Τουλιάνι, καταδικάσθηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης, όπως και ο πατέρας της, ενώ αδελφός της, ο Τζανκάρλο, σε έξι χρόνια φυλάκισης. «Το μόνο μου φταίξιμο είναι ότι έδωσα την άδεια να πουληθεί το ακίνητο. Εμπιστευόμαστε πάντα την δικαιοσύνη, αλλά οι ρυθμοί της θα έπρεπε να είναι κάπως ταχύτεροι», δήλωσε ο Φίνι.

Ο Ιταλός πολιτικός, στα μέσα των χρόνων του 1990 πραγματοποίησε σημαντική πολιτική «στροφή», απομακρύνοντας την Εθνική Συμμαχία απ’ την ακροδεξιά ταυτότητα του Εθνικού Κοινωνικού Κινήματος, του κόμματος από την πολιτική διαδρομή του οποίου είχε δημιουργηθεί. Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός καταδίκασε τον φασισμό, τάχθηκε υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και της παροχής δικαιώματος ψήφου στις αυτοδιοικητικές εκλογές στους μετανάστες με άδεια εργασίας. Στην συνέχεια, το 2011 ήρθε σε ρήξη με την πολιτική γραμμή και τις επιλογές του πρώην συμμάχου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η υπόθεση του ακινήτου στο Μόντε Κάρλο προκάλεσε την «δύση» του πολιτικού του άστρου.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα