back to top
28.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

28.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Απεργιακό λουκέτο σήμερα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, λόγω της 24ωρης κινητοποίησης ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς.

Μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος σύμφωνα με τους εργαζόμενους θα κινηθούν 9 το πρωί με 9 το βράδυ, ενώ σύμφωνα με την διοίκηση από τις 9 το πρωί εως τις 4 και μισή το απόγευμα. Ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα θα παραμείνει κλειστός από τις εννέα και μισή το πρωί, με τους συρμούς να διέρχονται χωρίς στάση. Τα δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται κανονικά μεταξύ εννέα και μισή το πρωί έως και τέσσερις και μισή το απόγευμα.
Λεωφορεία τραμ και τρόλεϊ θα εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό από τις εννέα το πρωί έως τις εννέα το βράδυ. Στην απεργία συμμετέχουν ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός, καθώς και οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί.

Έντονοι διαξιφισμοί στη Βουλή, στον απόηχο της δικαστικής απόφασης για το Μάτι, και τα Τέμπη.
Κατά την εν εξελίξει συζήτηση στην ολομέλεια επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το δικαστικό χάρτη, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σημαντική μεταρρύθμιση απέναντι σε ένα διαχρονικό πρόβλημα, που είναι η σωστή και γρήγορη απονομή Δικαιοσύνης».

Σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση για το Μάτι, αφού παρατήρησε ότι τα αδικήματα κρίθηκαν με βάση το ευμενέστερο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη δεν πρέπει να τραυματιστεί καθώς αυτή έχει τα θεσμικά αντίβαρα για να θεραπεύσει τυχόν αστοχίες της.
Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι θέλει να μετατρέψει τις εκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης με ευθύνες και ανυπόστατες κατηγορίες».

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Γιώργο Φλωρίδη, άσκησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος τον κατηγόρησε ότι με το νέο δικαστικό χάρτη επέλεξε να δημιουργήσει ένα πραγματικό διχασμό, θέτοντας σε ταλαιπωρία και κόστος τους πολίτες που δεν θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα κατά τόπους ειρηνοδικεία.
«Η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης μας εκθέτει σε διεθνείς θεσμούς», ανέφερε ο κ. Φάμελλος, σημειώνοντας ότι στην περίπτωση του εγκλήματος των Τεμπών οι πολίτες είναι βέβαιοι για το σχέδιο συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Απαντώντας στον πρωθυπουργό σχετικά με τους ποινικούς κώδικες, είπε ότι καμιά αλλαγή στους κώδικες το 2019 δεν δημιούργησε ευνοϊκότερο περιβάλλον στη δίκη για το Μάτι, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη για «επικίνδυνο ψέμα».
Καταλήγοντας, ο κ. Φάμελλος, κάλεσε όλους τους δημοκράτες πολίτες να αναλάβουν μια πρωτοβουλία για μια δημοκρατική συμμαχία που θα βάλει φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης, καλώντας και τους δικαστές να αναλάβουν ανάλογη πρωτοβουλία, ανορθώνοντας το ανάστημά τους.

«Αυτή η κυβέρνηση που πολλάκις έχει υπονομεύσει το κράτος Δικαίου, δεν μπορεί να μεταρρυθμίσει τη Δικαιοσύνη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.
«Δεν σέβεστε την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη όταν οι αποφάσεις τους πλήττουν την εξουσία σας», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται μαθήματα φιλοευρωπαϊσμού από έναν αναξιόπιστο πρωθυπουργό».
Σε σχέση με την δικαστική απόφαση για το Μάτι, ανέφερε ότι και οι κρίνοντες κρίνονται», θυμίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που ως πρωθυπουργός αξιοποίησε πρόσωπα που είχαν πρωταγωνιστήσει στην τραγωδία στο Μάτι.

Το νομοσχέδιο κάνει τη δικαιοσύνη πιο εχθρική, απρόσιτη και ακριβή για τον ελληνικό λαό αλλά πιο γρήγορη και φιλική για τα επιχειρηματικά συμφέροντα», τόνισε ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Εν τω μεταξύ, έφεση κατέθεσαν 39 συγγενείς θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι.
Στην αίτηση που απέστειλαν στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, και κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, δηλώνουν εξοργισμένοι με τις ποινές.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών δηλώνει ότι θα προσφύγει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Καταγγέλλει τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας σε βάρος του Θεσμού της Δικαιοσύνης, μιλώντας για λαϊκά δικαστήρια, υπό την ανοχή της Πολιτείας με προπηλακισμούς σε βάρος των Λειτουργών της. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η τελευταία, που μπορεί να κατηγορηθεί για λαϊκισμό απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10 201, για την προστασία των ανηλίκων. Θα λειτουργεί όλες τις ημέρες σε 24ωρη βάση σε ολόκληρη τη χώρα.

Περισσότερες από 250 εκδηλώσεις περιλαμβάνονται στο 3ο This is Athens – City Festival, το μεγάλο ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της πρωτεύουσας, που ξεκινάει αύριο Πρωτομαγιά και θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουνίου.

Στις ΗΠΑ, το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, που εδώ και δύο εβδομάδες έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενός κινήματος φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών και ακτιβιστών, απείλησε ότι θα αποβάλει όσους κατέλαβαν από χθες ένα από τα κτίρια της πανεπιστημιούπολης.

Με 80-82 ηττήθηκε στην παραταση στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός από την Μπαρτσελόνα στο τρίτο παιχνίδι της σειράς.
Νωρίτερα, 85-83 ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι, για τα πλέι-οφ στην Ευρωλίγκα.
Ισοπαλο 2-2 έληξε ο αγωνας Ρεαλ Μπάγερν στο Μόναχο στον πρώτο ημιτελικό στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις, προβλέπονται για σήμερα Μ. Τεταρτη στην Αττική από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα