back to top
17.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

17.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Μειωμένα έως και 12% σε σχέση με τον Απρίλιο, είναι τα πράσινα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που ανακοίνωσαν για τον Μάιο οι πάροχοι. Ειδικότερα, οι τιμές στα πράσινα κυμαινόμενα τιμολόγια για τον Μάϊο ξεκινούν από τα 9,5 λεπτά και φτάνουν μέχρι τα 10,96 λεπτά/κιλοβατώρα. Η ΔΕΗ για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης έχει ανακοινώσει χρέωση στα 0,10656 ευρώ ανά κιλοβατώρα και νυχτερινή χρέωση είναι στα 0,07866 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η τιμή του παγίου είναι στα 5 ευρώ.

Αυξημένα μετρα της τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα. Σήμερα 3 το μεσημέρι με 10 το βραδυ απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στις εξόδους των εθνικών οδών. Σε ισχύ αύριο το ίδιο μέτρο 6 το πρωί με 4 το απόγευμα.

Αυξημένη κίνηση από το πρωί και στα τρία λιμάνια της Αττικής με τις πληρότητες στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια να αγγίζουν το 80%.

Πλέον εφαρμόζεται η επικαιροποιημένη εγκύκλιος του υπουργείου Ναυτιλίας για τη μεταφορά οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα που θετει συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως το επίπεδο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων να μην υπερβαίνει το 40%, ενώ γι’ αυτά που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο οι δεξαμενές τους δεν θα πρέπει να περιέχουν καύσιμο άνω του 50%.

Το λιμάνι του Πειραιά επισκέφτηκε νωρίτερα το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να τηρηθούν τα υψηλά στάνταρ για την ασφάλεια των επιβατών

Εορταστικό ωράριο λειτουργίας για τα μαγαζιά. Ανοιχτά εως τις 9 το βράδυ θα είναι σήμερα εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ . Την Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τη 1 μετά το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα, ενώ το Μ. Σάββατο θα κλείσουν στις 3 μετά το μεσημέρι.

Όσον αφορά στις τιμές, φέτος το πασχαλινό τραπέζι είναι έως και κατά 19,3% ακριβότερο. Μάλιστα η τιμή του παραδοσιακού οβελία σπάει κάθε ρεκόρ καθώς η ανώτατη τιμή που καταγράφηκε φέτος αγγίζει τα 19 ευρώ το κιλό.
Στα σούπερ μάρκετ, όπου εφαρμόζεται το «Καλάθι του Πάσχα» οι τιμές κυμαίνονται στο αρνί από 8,90 – 10,99 ευρώ το κιλό και στο κατσίκι από 9,90 έως 11,90 ευρώ το κιλό.

Σημαντικές αυξήσεις σε σχέση με πέρυσι, εμφανίζουν επίσης τα λαχανικά και τα φρούτα, όπως και το ελαιόλαδο το οποίο έχει αναδειχθεί σε «πρωταθλητή των ανατιμήσεων και το οποίο έχει φτάσει να πωλείται προς 9,83 ευρώ το λίτρο.

Σε λειτουργία, από χθες, η πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. Λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας στο athina984.gr.

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε μετά τις 9:10 χθες το βράδυ στην οδό Πειραιώς όταν αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.

Πρόκειται για δύο γυναίκες 53 και 33 ετών, ένα κορίτσι 8 ετών και δύο αγόρια 10 και 5 ετών. Οι δυο γυναίκες νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό και τα παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού με το 5χρονο αγόρι να είναι σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο. Συνελήφθη ο 26χρονος οδηγός του οχήματος και κρατείται στην Τροχαία Πειραιά.

Την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το θέμα των εμπρησμών θα επισκεφθεί στις 11:00 το πρωί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και την αυστηροποιηση των ποινών.

Χθες στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας αλλά και ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και το μεταναστευτικό.

Αφιέρωμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη φιλοξενεί στο τελευταίο τεύχος του το διεθνούς εμβέλειας Αμερικανικό περιοδικό Time, με τον τίτλο του άρθρου να αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει το έθνος του, να είναι το comeback story της δεκαετίας» . Αναφέρει δε μεταξύ άλλων, πως η νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ήταν μια από τις πολιτικές κινήσεις του Πρωθυπουργού, που εξεπληξε.

Αιχμές κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε μέσω της πλατφόρμας Χ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αναφορικά με την απόφαση του Τριμελούς πρωτοδικείου για την τραγωδία στο Μάτι. “Η σκέψη μου αυτές τις μέρες είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων που περίμεναν δικαίωση έξι ολόκληρα χρόνια, και είδαν τους υπεύθυνους να πληρώνουν και να φεύγουν σαν «κύριοι». Αν θέλουμε να μάθουμε την αληθεια για τις απαράδεκτα χαμηλές ποινές στη δίκη ας δούμε μαζί πρώτα το κατ’ επάγγελμα ψέμα του κ. Μητσοτάκη”” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης περιοδεύει σε λίγη ώρα στην Βαρβάκειο Αγορά, ενώ το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Κέρκυρα.

Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νικος Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί τη δημοτική αγορά Καλλιθέας.

Στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκαν και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη προχώρησε η Αστυνομία. Πρόκειται για έναν από τους κατηγορουμένους εις βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί σε λιγη ωρα στον εισαγγελέα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άνδρα 41νός ετών, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης από τον Κορυδαλλό, ο οποίος βρεθηκε σε σπίτι φίλου του στην Αγία Βαρβάρα.

Παρατείνεται ως τις 10 Ιουνίου η προθεσμία διασύνδεσης POS για 7.600 επιχειρήσεις οι οποίες παρότι συμμορφώθηκαν με τις υποχρεώσεις τους και πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις επιτυχούς διασύνδεσης δεν κατόρθωσαν να διασυνδεθούν, λόγω τεχνικής αδυναμίας κάποιας εκ των συσκευών τους. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν ήδη λάβει σχετικό e-mail από την ΑΑΔΕ,

Περισσότερα από 100.000 παιδιά θα έχουν φέτος τη δυνατότητα να κάνουν έως και 30 ημέρες διακοπές στις ΠΑΙΔΙΚΈΣ Κατασκηνώσεις μέσω των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ και του ΕΦΚΑ, οπως δήλωσε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου..

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina 984.gr.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες.
Η θερμοκρασία στην Αθηνα θα φτάσει εως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα