back to top
20 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

20 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα. Σήμερα 3 το μεσημέρι με 10 το βραδυ απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στις εξόδους των εθνικών οδών. Σε ισχύ αύριο το ίδιο μέτρο 6 το πρωί με 4 το απόγευμα.

Αυξημένη κίνηση από το πρωί και στα τρία λιμάνια της χώρας με τις πληροτητες στα ακτοπλοικά δρομολόγια να αγγίζουν το 80%.

Εορταστικό ωράριο λειτουργίας για τα μαγαζιά. Ανοιχτά εως τις 9 το βράδυ θα είναι σήμερα εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ . Την Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τη 1 μετά το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα, ενώ το Μ. Σάββατο θα κλείσουν στις 3 μετά το μεσημέρι.

Όσον αφορά στις τιμές, φέτος το πασχαλινό τραπέζι είναι έως και κατά 19,3% ακριβότερο.

Σημαντικές αυξήσεις σε σχέση με πέρσι, εμφανίζουν τα λαχανικά και τα φρούτα, όπως και το ελαιόλαδο το οποίο έχει αναδειχθεί σε «πρωταθλητή των ανατιμήσεων και το οποίο έχει φτάσει να πωλείται προς 9,83 ευρώ το λίτρο.

Οσον αφορά στην τιμή του παραδοσιακού οβελία, σπάει κάθε ρεκόρ καθώς η ανώτατη τιμή που καταγράφηκε φέτος αγγίζει τα 19 ευρώ το κιλό.
Στα σούπερ μάρκετ, όπου εφαρμόζεται το «Καλάθι του Πάσχα» οι τιμές κυμαίνονται στο αρνί από 8,90 – 10,99 ευρώ το κιλό και στο κατσίκι από 9,90 έως 11,90 ευρώ το κιλό.

Σε κάποια συνοικιακά κρεοπωλεία που η ποσότητες είναι μικρότερες θα βρει κάποιος αρνί και κατσίκι με 16 και 17 ευρώ το κιλό. Εμείς είμαστε μια λαϊκή αγορά και κρατάμε χαμηλά τις τιμές ειπε στον Αθηνα984 ο πρόεδρος Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς Ανδρέας Νιώτης, αναφέροντας ότι εως τωρα η κίνηση στην αγορά είναι πεσμένη. “Σίγουρα περιμέναμε πτώση 30% γιατί φέτος το Πάσχα είναι αργά, ήταν αναμενόμενο ότι δε θα έχουμε τους περσινούς τζίρους” τόνισε.

Πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την πάταξη της κερδοσκοπίας, κατέθεσε στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ. «Με την πρόταση νόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει ένα ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας και καταστολής των μηχανισμών αισχροκέρδειας που δημιουργούν και ανατροφοδοτούν το φαινόμενο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εισηγητική έκθεση της πρότασης. Μεταξύ άλλων, η πρόταση νόμου προβλέπει τη θέσπιση ανώτατου περιθωρίου μεικτού κέρδους σε τρόφιμα και βιομηχανικά αγαθά, την επιβολή ανώτατου περιθωρίου κέρδους και επέκταση της προσωρινής συνεισφοράς αλληλεγγύης στη διύλιση πετρελαίου για το 2023, τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και το μηδενισμό του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα. όπως το κρέας και το γάλα, τη μείωση του κόστους του αγροτικού ρεύματος και τη μείωση του κόστους για την αγορά κάρτας απεριόριστων διαδρομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μειωμένα έως και 12% σε σχέση με τον Απρίλιο, είναι τα πράσινα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που ανακοίνωσαν για τον Μάιο οι πάροχοι. Ειδικότερα, οι τιμές στα πράσινα κυμαινόμενα τιμολόγια για τον Μάϊο ξεκινούν από τα 9,5 λεπτά και φτάνουν μέχρι τα 10,96 λεπτά/κιλοβατώρα. Η ΔΕΗ για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης έχει ανακοινώσει χρέωση στα 0,10656 ευρώ ανά κιλοβατώρα και νυχτερινή χρέωση είναι στα 0,07866 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η τιμή του παγίου είναι στα 5 ευρώ.

Την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το θέμα των εμπρησμών επισκέπτεται σε λίγη ώρα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και την αυστηροποιηση των ποινών.

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ίδρυση του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας. Στόχος η ανάπτυξη οικοσυστήματος αμυντικής καινοτομίας προς όφελος τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του επιστημονικού δυναμικού της χώρας,

Αφιέρωμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη φιλοξενεί στο τελευταίο τεύχος του το διεθνούς εμβέλειας Αμερικανικό περιοδικό Time, με τον τίτλο του άρθρου να αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει το έθνος του, να είναι το comeback story της δεκαετίας» .

Αιχμές κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε μέσω της πλατφόρμας Χ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αναφορικά με την απόφαση του Τριμελούς πρωτοδικείου για την τραγωδία στο Μάτι. “Η σκέψη μου αυτές τις μέρες είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων που περίμεναν δικαίωση έξι ολόκληρα χρόνια, και είδαν τους υπεύθυνους να πληρώνουν και να φεύγουν σαν «κύριοι». Αν θέλουμε να μάθουμε την αληθεια για τις απαράδεκτα χαμηλές ποινές στη δίκη ας δούμε μαζί πρώτα το κατ’ επάγγελμα ψέμα του κ. Μητσοτάκη”” αναφέρει χαρακτηριστικά

Ο Στέφανος Κασσελάκης περιοδεύει στην Βαρβάκειο Αγορά, ενώ το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Κέρκυρα.

Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί τη δημοτική αγορά Καλλιθέας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από τις 9 έως τις 11 Μάη θα επισκεφτεί τη Γερμανία , στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί στο εξωτερικό ενόψει ευρωεκλογών .

Στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκαν και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη προχώρησε η Αστυνομία. Πρόκειται για έναν από τους κατηγορουμένους εις βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί σε λιγη ωρα στον εισαγγελέα.

Παρατείνεται ως τις 10 Ιουνίου η προθεσμία διασύνδεσης POS για 7.600 επιχειρήσεις οι οποίες παρότι συμμορφώθηκαν με τις υποχρεώσεις τους και πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις επιτυχούς διασύνδεσης δεν κατόρθωσαν να διασυνδεθούν, λόγω τεχνικής αδυναμίας κάποιας εκ των συσκευών τους.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες.
Η θερμοκρασία στην Αθηνα θα φτάσει εως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα