back to top
26.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

26.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται τις επόμενες ώρες η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα στη λεωφόρο Αθηνών καθώς και στη λεωφόρο Σχιστού προς Σκαραμαγκά. Επίσης, αρκετή κίνηση υπάρχει και στην Αττική Οδό, από Μαραθώνος έως Μεταμόρφωση και στην Περιφερειακή Υμηττού στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση και στον Κηφισό, στο ρεύμα ανόδου. Καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια της Ελευσίνας ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στο οδικό κομμάτι από τα διόδια έως την Κινέτα. Απαγορεύεται έως τις 10 το βράδυ η κυκλοφορία  των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στις εξόδους των εθνικών οδών. Το μέτρο θα εφαρμοστεί και αύριο 6 το πρωί με 4 το απόγευμα.

Έντονες αντιδράσεις μετά την  αποφυλάκιση του άλλοτε αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα. Πάντως το Δικαστικό Συμβούλιο οδηγεί εκτός φυλακής τον Μιχαλολιάκο επιβάλλοντας του περιοριστικούς όρους, μεταξύ άλλων απαγόρευση εξόδου και απαγόρευση συνάντησης με συγκατηγορούμενους του.

Να σημειωθεί ότι κατά του βουλεύματος υπάρχει η δυνατότητα άσκησης έφεσης εντός συγκεκριμένου ορίου ημερών.

Προσβολή στα θύματα της Χρυσής Αυγής και των οικογενειών τους χαρακτηρίζουν την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, οι συνήγοροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. Επισημαίνουν ότι η αποφυλάκιση, με χρήση των ευεργετικών διατάξεων έκτισης ποινής, του νεοναζί αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, συνιστά μέγιστη προσβολή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής και των οικογενειών τους.

Ατιμωρησία στα Τέμπη με όργιο συγκάλυψης. Ατιμωρησία στο Μάτι, με κακουργήματα που βαφτίστηκαν πλημμελήματα. Ατιμωρησία τώρα και στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τονίζει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.
Ο κ. Κασσελάκης τόλμησε σήμερα να εργαλειοποιήσει πολιτικά την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» απαντα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Πάυλος Μαρινάκης. Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι τις αποφάσεις τις εκδίδουν οι δικαστές και όχι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα προσθέτει.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι προφανές πως η αίτηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής για την πρόωρη αποφυλάκιση του δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή, σχολιάζει το κόμμα.

Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που σταθερά στάθηκε απέναντι σε αυτό το ναζιστικό μόρφωμα από το 2011 μέχρι και σήμερα ανέφερε ερωτηθείς ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Είναι τουλάχιστον προκλητική και απαράδεκτη η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας. Δυστυχώς τέτοιες αποφάσεις προκαλούν την οργή και κλονίζουν την εμπιστοσύνη του δημοκρατικού κόσμου στην κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης αναφέρει η Νέα Αριστερά.

Η αστυνομία στο Λος Άντζελες άρχισε νωρίς το πρωί να απομακρύνει τα οδοφράγματα που είχαν στήσει φοιτητές υπέρ των Παλαιστινίων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας. Οι δυνάμεις της τάξης προχώρησαν σε προσαγωγές πολλών διαδηλωτών, σύμφωνα με πλάνα του CNN. Eίχαν προηγηθεί βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές του Ισραήλ και φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές αλλά και η έφοδος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, όπου έγιναν περισσότερες από 300 συλλήψεις φοιτητών.

Εορταστικό ωράριο λειτουργίας στην αγορά. Ανοιχτά έως τις 9 το βράδυ  εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ. Αύριο Μ. Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τη 1 μετά το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Το Μ. Σάββατο θα κλείσουν στις 3 μετά το μεσημέρι.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το μεσημέρι την κεντρική αγορά στο Μαρούσι, όπου συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες της περιοχής.
Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβειας, αλλά κατά τα άλλα υποστηρίζει ότι έχει πετύχει η οικονομική του πολιτική τόνισε επισκεπτόμενος την αγορά της Καλλιθέας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Προφυλακιστέος, με την σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κω και ανακρίτριας, κρίθηκε νωρίτερα ο 62χρονος σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού και πορνογραφία ανηλίκων στη Νίσυρο.

Κλείνει προσωρινά την Παρασκευή 10 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού 2024.

Το ισραηλινό πολεμικό συμβούλιο θα συνέλθει το απόγευμα ( έξι και μισή) για να συζητήσει πρόταση ανακωχής στη Γάζα για την απελευθέρωση ορισμένων ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, καθώς  και τις προοπτικές για στρατιωτική επιχείρηση στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού θύλακα σύμφωνα με κυβερνητική πηγή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή θα ακολουθήσει συνεδρίαση του ευρύτερου συμβουλίου ασφαλείας.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Βραδιά κρίσιμων ευρωπαϊκών αναμετρήσεων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό…Περισσότερα θα μας πει ο Απόστολος Βαξεβανέλλης…..

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι, δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα