back to top
19 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

19 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 01:00

Διαβάστε επίσης

Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, που έχει καταδικασθεί για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αναμένεται να ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας.

Ειδικότερα, στην έφεσή του θα αναφέρει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για αποφυλάκιση, καθώς δεν έχει επιδείξει μεταμέλεια και ηθική βελτίωση για τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, καθώς σε εκτεταμένη αρθρογραφία μέσω διαδικτύου εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Υπενθυμίζεται ότι η πραγματική έκτιση της ποινής του ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου 2032.

Για προσβολή στα θύματα της Χρυσής Αυγής και των οικογενειών τους, κάνουν λόγο οι συνήγοροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

«Ατιμωρησία στα Τέμπη με όργιο συγκάλυψης. Ατιμωρησία στο Μάτι, με κακουργήματα που βαφτίστηκαν πλημμελήματα. Ατιμωρησία τώρα και στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που σταθερά στάθηκε απέναντι σε αυτό το ναζιστικό μόρφωμα από το 2011 μέχρι και σήμερα» ανέφερε ερωτηθείς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η προσπάθεια ξεπλύματος για ακόμα μια φορά της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της απαιτεί εγρήγορση», αναφέρει το ΚΚΕ.

«Δυστυχώς τέτοιες αποφάσεις προκαλούν την οργή και κλονίζουν την εμπιστοσύνη του δημοκρατικού κόσμου στην κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης», υπογραμμίζει η Νέα Αριστερά.

Προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα της κοινωνίας η πρόωρη αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, αναφέρει σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα.

Σε ισχύ και από τις 6 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στις εξόδους των εθνικών οδών.

Με πρόγραμμα Σαββάτου έως τα μεσάνυχτα θα κινηθούν σήμερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα ειδικά δρομολόγια θα ισχύσουν έως και την Τετάρτη του Πάσχα. Όλες οι λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr

Ανοιχτά από τη μία μετά το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα θα είναι εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες άνδρας ο οποίος συνελήφθη από τις αρμόδιες αρχές για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στην Τοπική Κοινότητα Καλεντζίου Ιωαννίνων.

Στη διεθνή επικαιρότητα:

Άσκοπη θεωρεί η Ρωσία τη διάσκεψη στην Ελβετία τον Ιούνιο, όπου η Ρωσία δεν έχει προσκληθεί, με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην αθλητική σας ενημέρωση

Μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League έκανε ο Ολυμπιακός που νίκησε 4-2 την Άστον Βίλα στο Μπερμινχαμ.

Στο μπάσκετ νίκη και για τις δυο ελληνικές ομάδες Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν 92-58 την Μπαρτσελόνα, και επιστρέφουν στην Ισπανία για την πρόκριση στο Final Four.
Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο Βελιγράδι 95-88 την Μακάμπι Τελ Αβίβ. ΟΙ πρασινοι ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2 και θα αγωνιστούν στο ΟΑΚΑ για την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βερολίνου για πρώτη φορά από το 2012.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα Μ. Παρασκευή ο καιρός στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14ρις έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα