back to top
32.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Καλό Πάσχα ευχήθηκε στους πολίτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την Ανάσταση, από την Τήνο στην οποία βρίσκεται.

«Η σκέψη μας τρέχει πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αυτούς που περισσότερο παρά ποτέ αυτές τις μέρες χρειάζονται τη στήριξή μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων.

“Το φετινό Πάσχα ας αγωνιστούμε για να μετατραπεί σε πέρασμα από έναν κόσμο πολέμων, δοκιμασιών και ανισοτήτων σε μια κοινωνία συμπερίληψης, ειρήνης και αλληλεγγύης, αναφέρει στο πασχαλινό του μήνυμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Η αγωνία μας βρίσκεται στον άμαχο πληθυσμό που θυσιάζεται στη Γάζα, αλλά και σε όλη τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Το Πάσχα αυτό ας γίνει η αφετηρία για να οικοδομήσουμε και μια πιο δίκαιη Ελλάδα, με περισσότερη ευημερία και ασφάλεια.¨, συμπληρώνει ο κ. Ανδρουλάκης

Στο Κάιρο στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας όπου από το μεσημέρι βρίσκεται εκεί αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς για συνομιλίες με αντικείμενο την πρόταση ανακωχής στη Λωρίδα της Γάζας, που συνδέεται με την απελευθέρωση ομήρων. Αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης επικαλούμενο υψηλόβαθμη πηγή μεταδίδει ότι “έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις” μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα στα Ιεροσόλυμα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο. Η ελληνική διπλωματική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κώτσηρα, θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Θεόφιλο. Στις 7.30 το απόγευμα αναμένεται η άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, απ’ όπου και θα μεταφερθεί με ειδικές πτήσεις, προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, σε ολόκληρη την επικράτεια.

Την επικινδυνότητα των πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών που πολλές φορές καταλήγουν να τραυματίσουν τους πολίτες εφιστά με βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ελληνική Αστυνομία.

Πριν από τις 11 το βράδυ θα ολοκληρώσουν απόψε τα δρομολόγιά τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αναχώρησαν σήμερα και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα. Χωρίς προβλήματα η κίνηση των αυτοκινήτων στις εξόδους των εθνικών οδικών δικτύων σε Ελευσίνα και Αφίδνες.

Συγκίνηση στο πανελλήνιο σκόρπισε η είδηση του θανάτου της αγαπημένης ηθοποιού Άννας Παναγιωτοπούλου, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο Σταμάτης Κραουνάκης, μέσω ανάρτησής του. Η Άννα Παναγιωτοπούλου υπήρξε βασικό στέλεχος στο Ελεύθερο Θέατρο -σχεδόν από τις απαρχές του- και πρωταγωνίστησε στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία “Και συ χτενίζεσαι” που το έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στη κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Σταθμός της τηλεοπτικής της καριέρας η «Μαντάμ Σουσού» ενώ τεράστια επιτυχία σημείωσαν επίσης οι σειρές: Οι τρεις Χάριτες και Ντόλτσε Βίτα. Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Οξυγόνο», «Αυστηρώς Κατάλληλο» κ.ά.

Νεκρός έπεσε άνδρας που δέχθηκε πυροβολισμούς από διερχόμενο όχημα στη δυτική Θεσσαλονίκη το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου. Ειδικότερα, ένα όχημα χωρίς πινακίδες, στο οποίο επέβαιναν δύο άντρες μια γυναίκα, πέρασε μπροστά από τον άνδρα, με κάποιον από αυτούς που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο να πυροβολεί το θύμα στη μέση του δρόμου, έξω από μεγάλο κατάστημα στη Σταυρούπολη

Και ο καιρός.

Για αύριο Κυριακή του Πάσχα στην Αττική λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με τοπικές ασθενείς βροχές. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα